x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar GASTRONOMIE/Info

GASTRONOMIE/Info

21 Feb 2005   •   00:00

22 FEBRUARIE 2005
VARZA. Germanii celebreaza leguma lor favorita - varza - printr-o expozitie de arta. Aceasta cuprinde peste 40 de picturi, sculpturi si alte tipuri de lucrari artistice, realizate de 19 artisti. Unele dintre aceste capodopere sunt lucrate chiar in frunze de varza. Vizitatorii pot degusta preparate sau pot bea un pahar cu suc de varza in timp ce se plimba prin expozitie.

ALIMENTATIE. Copiii care mananca cel putin o data pe zi impreuna cu toata familia isi formeaza obiceiuri alimentare mult mai sanatoase si au rezultate mult mai bune la scoala, relateaza British Columbia Medical Association. Luand masa cu parintii, micutii vor fi intr-un fel obligati sa serveasca si felul intai si felul doi, plus cel putin un fruct dupa masa. Aceste masuri vor micsora rata obezitatii prin echilibrul impus modului de alimentare.

FAST-FOOD. Jamie Oliver, vedeta britanica de televiziune care gazduieste o emisiune culinara, atrage atentia Guvernului din regat sa promulge o lege prin care sa se interzica alimentele de tip fast-food in cantinele scolare. In felul acesta, bucatarul-vedeta vrea sa traga un semnal de alarma asupra diverselor boli cauzate de alimentatia defectuoasa aparuta la varste din ce in ce mai fragede. Problema lui cea mai mare este ca scolarii consuma astfel de alimente si acasa, considerand ca, daca li se ofera in institutiile de invatamant, nu le pot face rau.

×
Subiecte în articol: gastronomie