x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar GASTRONOMIE/Info

GASTRONOMIE/Info

17 Feb 2005   •   00:00

18 FEBRUARIE 2005
RECORD. Unii au si gusturi ciudate. Un indian spera sa intre in Cartea recordurilor prin ingerarea a 50 de gandaci de bucatarie intr-un minut. Ramesh Kumar, din localitatea Coimbatore, spune ca aceasta idee i-a venit pentru ca el mananca aceste mici coleoptere inca de cand era mic. Pasiunea pentru gandaci este atat de mare, incat propune sa se faca si anumite retete dupa care gospodinele sa invete sa ii prepare. De asemenea, dorinta lui este ca in respectiva carte de bucate sa fie introduse si alte bucate care sa aiba drept ingrediente insecte si soparle. Indianul nu este singurul care are aceste pofte culinare. Predecesorul lui Ramesh Kumar la mancat gandaci de bucatarie,a stabilit un record de 36 de astfel de vietati pe minut.

EROTIC. De Ziua Indragostitilor, un brutar din Belgia s-a gandit sa le faca o surpriza celor care vor sa ofere un mic cadou partenerilor. Astfel ca el a copt mici figurine care infatisau cupluri care practicau diverse pozitii sexuale. Brutarul a fost dat in judecata de o doamna care nu dorea ca prajiturelele sa mai fie asezate in vitrina magazinului. Afisarea figurinelor este echivalentul expunerii copiilor la materiale pornografice, in opinia doamnei respective.

SCUMP. Cea mai scumpa sticla de vin care se comercializeaza este Chateau d’Yquem Sauternes. Vinul este produs in anul 1787, in regiunea Bordeaux, din Franta. In functie de locul de unde doriti sa o cumparati, pentru o singura sticla din acest sortiment de vin trebuie sa scoateti din buzunar intre 56.000 si 64.000 de dolari. Dar veti avea ocazia sa degustati un pahar de licoare rosie-aramie, special creata pentru cele mai fine si rafinate deserturi. Printre cei mai mari iubitori ai acestui vin s-a numarat si Thomas Jefferson, care mai apoi i l-a recomandat si lui George Washington. (Cristina Andreea Catana)

×
Subiecte în articol: gastronomie