28 FEBRUARIE 2005
TARTE UMPLUTE CU FRISCA. Persoanele care sufera de boli de stomac se plang cel mai adesea de aciditate crescuta. Au voie sa consume doar preparate care contin lapte, gelatina, branza de vaci sau albus de ou. Noi va recomandam tarte umplute cu frisca. Pentru a prepara prajitura trebuie sa frecati bine un ou intreg peste care adaugati incet 50 ml de ulei, jumatate de cana cu zahar si o jumatate de pliculet de zahar vanilinat. Cand compozitia devine spumoasa, presarati sare si un sfert dintr-un pachet de praf de copt, stinse cu zeama de lamaie. Adaugati iaurtul si faina cat este nevoie. Lasati aluatul la frigider 30 de minute. Ungeti formele de tarte cu ulei si imbracati-le cu aluat. Formele se pun pe o tava si se dau la cuptorul incins. Cand sunt usor rumenite se scot si se lasa 5 minute. Se scot tartele din forma si dupa ce s-au racit se umplu cu frisca batuta cu zahar si zahar vanilinat.
Citește pe Antena3.ro