La Cluj, bucatarii care vor sa devina maestri in arta culinara au avut parte de "o meditatie". Dumitru Burtea si cativa experti in domeniu le-au dat aspirantilor informatiile necesare pentru a reusi.
Examenul pentru obtinerea titlului de maestru in arta culinara se apropie, iar cei care aspira la aceasta distinctie se pregatesc intens. Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism din Romania (ANBCT) a pregatit la Cluj o expozitie de arta culinara pentru a verifica nivelul la care se afla cei care se vor prezenta in septembrie in fata comisiei. Maria Rusu, directoarea filialei Cluj a ANBCT, a strans intr-un restaurant cochet patru aspiranti, alaturi de care a lucrat o noapte intreaga pentru pregatirea expozitiei. Mirela Darjan, Fatol Ioan, Adrian Vasile Pop si Ana Fane au fost cei care au asteptat cu emotie verdictul. Fiecare dintre ei are experienta de peste 10 ani in bucatarie, dar pana acum nu au avut curajul sa se prezinte la cel mai important examen din viata lor. Expozitia de la Cluj a venit tocmai in sprijinul lor. Dumitru Burtea, presedintele ANBCT, a organizat acest eveniment pentru a-i sfatui pe bucatarii aspiranti la titlul suprem. A fost placut surprins de ceea ce a vazut. Alaturi de Maria Rusu, Alexandru Tucudeanu si Marcel Lapadus, maestrii in arta culinara, le-a scos in relief expozantilor punctele slabe, dar si pe cele bune.