03 IANUARIE 2005
Pentru a incorpora albusurile intr-o crema de unt, atunci cand se bat se adauga si o lingurita de zahar pudra.
Crema de zahar ars este mult mai gustoasa daca in compozitie se adauga si o lingurita de cafea instant.
Daca prajitura s-a ars la suprafata fara a fi coapta in interior se acopera cu o foaie de hartie unsa cu unt. Abia dupa aceea se poate continua coacerea.
Zaharul se va carameliza mai repede si nu va arde daca, inainte de a fi pus pe foc, va fi stropit cu doua-trei linguri de apa rece.
Blatul de tort va fi mult mai aromat daca in locul glazurii de tort se va unge cu jeleu de fructe.
Atunci cand se fac prajituri este recomandabil ca tava sa nu se unga cu unt, pentru ca acesta contine apa si aluatul devine clisos.
Pandispanul va capata o aroma deosebita daca, in compozitia acesteia, o parte din faina va fi inlocuita cu praf de budinca.
Crema de ciocolata va fi mai gustoasa daca ciocolata se va topi in cafea calda.
Bicarbonatul intrebuintat la prajituri va fi dizolvat inainte in suc de lamaie, rom sau otet.
Nucile intrebuintate ca umplutura nu se amesteca cu lapte, ci cu albusurile ramase, batute bine in prealabil. Astfel umplutura va fi mai pufoasa.
Frisca nu se spumeaza bine daca nu a fost tinuta 2-3 ore la gheata sau la frigider.
TOP articole pe Jurnalul.ro:
-
-
-
-
-