x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar GASTRONOMIE/Util

GASTRONOMIE/Util

02 Ian 2005   •   00:00

03 IANUARIE 2005

  • Pentru a incorpora albusurile intr-o crema de unt, atunci cand se bat se adauga si o lingurita de zahar pudra.

  • Crema de zahar ars este mult mai gustoasa daca in compozitie se adauga si o lingurita de cafea instant.

  • Daca prajitura s-a ars la suprafata fara a fi coapta in interior se acopera cu o foaie de hartie unsa cu unt. Abia dupa aceea se poate continua coacerea.

  • Zaharul se va carameliza mai repede si nu va arde daca, inainte de a fi pus pe foc, va fi stropit cu doua-trei linguri de apa rece.

  • Blatul de tort va fi mult mai aromat daca in locul glazurii de tort se va unge cu jeleu de fructe.

  • Atunci cand se fac prajituri este recomandabil ca tava sa nu se unga cu unt, pentru ca acesta contine apa si aluatul devine clisos.

  • Pandispanul va capata o aroma deosebita daca, in compozitia acesteia, o parte din faina va fi inlocuita cu praf de budinca.

  • Crema de ciocolata va fi mai gustoasa daca ciocolata se va topi in cafea calda.

  • Bicarbonatul intrebuintat la prajituri va fi dizolvat inainte in suc de lamaie, rom sau otet.

  • Nucile intrebuintate ca umplutura nu se amesteca cu lapte, ci cu albusurile ramase, batute bine in prealabil. Astfel umplutura va fi mai pufoasa.

  • Frisca nu se spumeaza bine daca nu a fost tinuta 2-3 ore la gheata sau la frigider.
  • ×
    Subiecte în articol: gastronomie