19 februarie 2005
STATISTICI. Potrivit unui studiu realizat de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), s-a demonstrat faptul ca in cursul anului 2004 romanii au consumat mai multa carne, mai mult lapte, dar mai putin zahar. Tudorel Balta, director in Ministerul Agriculturii, a declarat ca "In ceea ce priveste consumul mediu de paine si produse fainoase s-a inregistrat, de asemenea, o scadere de la 168,2 kg pe cap de locuitor in 2003, la 158,2 kg anul trecut". Acest studiu a scos la iveala cresteri semnificative ale consumului de carne de bovina si de pasare comparativ cu anul anterior. In acelasi timp, la oua si lactate, consumul din 2004 a ramas aproape constant. Pe de alta parte, uleiul a inregistrat un salt semnificativ.
RECORD. In 2004 s-a inregistrat cel mai mare consum de sampanie din toate timpurile, in timp ce consumul de vin frantuzesc a scazut, anunta AFP. Comitetul Interprofesional al Vinurilor tip Sampanie a declarat ca Franta a exportat peste 300 milioane de sticle de sampanie. Un asemenea succes nu a fost inregistrat in anii precedenti. Cele mai mari exporturi s-au facut spre Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Germania si Japonia. Comitetul Interprofesional al Vinurilor estimeaza ca in 2005 vanzarile vor creste in continuare.
Grupaj realizat de Veronica Guzun
Citește pe Antena3.ro