x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar GATRONOMIE/INFO

GATRONOMIE/INFO

18 Feb 2005   •   00:00

19 februarie 2005
STATISTICI. Potrivit unui studiu realizat de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), s-a demonstrat faptul ca in cursul anului 2004 romanii au consumat mai multa carne, mai mult lapte, dar mai putin zahar. Tudorel Balta, director in Ministerul Agriculturii, a declarat ca "In ceea ce priveste consumul mediu de paine si produse fainoase s-a inregistrat, de asemenea, o scadere de la 168,2 kg pe cap de locuitor in 2003, la 158,2 kg anul trecut". Acest studiu a scos la iveala cresteri semnificative ale consumului de carne de bovina si de pasare comparativ cu anul anterior. In acelasi timp, la oua si lactate, consumul din 2004 a ramas aproape constant. Pe de alta parte, uleiul a inregistrat un salt semnificativ.

RECORD. In 2004 s-a inregistrat cel mai mare consum de sampanie din toate timpurile, in timp ce consumul de vin frantuzesc a scazut, anunta AFP. Comitetul Interprofesional al Vinurilor tip Sampanie a declarat ca Franta a exportat peste 300 milioane de sticle de sampanie. Un asemenea succes nu a fost inregistrat in anii precedenti. Cele mai mari exporturi s-au facut spre Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Germania si Japonia. Comitetul Interprofesional al Vinurilor estimeaza ca in 2005 vanzarile vor creste in continuare.

Grupaj realizat de Veronica Guzun

×
Subiecte în articol: gastronomie