x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Alegerea lămâilor perfecte în 6 pași

Alegerea lămâilor perfecte în 6 pași

de Andreea Tiron    |    12 Ian 2025   •   07:40
Alegerea lămâilor perfecte în 6 pași

Alegerea lămâilor perfecte poate aduce o diferență în orice rețetă, de la limonade răcoritoare la prăjituri aromate.

Cumvaplace.ro a întocmit un foarte scurt ghid practic, pentru a vă ajuta să identificați cele mai zemoase și proaspete lămâi, folosind câteva trucuri simple.

1. Verificați greutatea

Alegeți lămâile care sunt mai grele decât par pentru dimensiunea lor. Greutatea este un semn clar că acestea conțin mai mult suc, perfect pentru limonade, ceaiuri sau dressinguri.

2. Observați textura cojii

Optați pentru lămâile cu coaja netedă și subțire. Acestea tind să fie mult mai zemoase decât cele cu coaja groasă și aspră.

3. Testați fermitatea

Când apăsați ușor pe o lămâie, ar trebui să simțiți o ușoară elasticitate. Lămâile care sunt prea dure pot fi uscate în interior, iar cele moi ar putea fi deja stricate.

4. Acordați atenție culorii

Lămâile cele mai bune sunt de un galben intens și uniform. Evitați-le pe cele cu pete verzi sau prea palide, deoarece acestea sunt fie necoapte, fie mai vechi și cu un conținut scăzut de suc.

5. Mirosiți lămâia

Dacă aveți posibilitatea, verificați aroma lămâii. O lămâie proaspătă și zemoasă emană un miros intens, proaspăt, de citrice – un indiciu că este perfectă pentru bucătăria voastră.

6. Evitați lămâile cu defecte

Nu luați lămâi care au:

  • pete maronii sau zone moi (semn de stricăciune).
  • coaja foarte groasă și neregulată, care indică un conținut redus de suc.
×
Subiecte în articol: citrice