OCHIUL SOACREI
Grea e viata cand esti soacra! Trebuie sa fii tot timpul cu ochii in patru, sa nu-ti scape nimic, sa-i dai sfaturi nurorii (ca maica-sa n-a avut timp), sa ai grija de baiat (ca daca ar fi sa-l lasi in grija ei, ce s-ar face mititelul). N-ai o clipa de odihna. Sa ai grija de el pana ajunge om mare si sa incapa pe mana uneia care ii da sa manance cine stie ce si ti-l imbolnaveste!
MONICA ANDRONESCU
O soacr` are multe sfaturi de dat [i pisici de alintat
|
CARNEA. Cand am vazut-o ca nu curata carnea de grasime inainte s-o puna in mancare m-am speriat. I-am zis discret ca daca e cumva obosita si "a uitat" de aceasta operatiune absolut necesara, as putea s-o ajut eu. A inghitit in sec si m-a lasat. Dar ce credeati ? Ca s-au sfarsit cumva chinurile mele? Nici gand. In loc sa fiarba carnea separat, inainte s-o puna in mancare (ca sa iasa toxinele), a trantit-o direct in ciorba de am stat o ora langa oala adunand spuma de pe deasupra. I-am explicat ca e mai bine asa pentru organismul ei si al sotului ei si ca mancarea nu pierde deloc din gust (asa cum credea ea), mai ales daca pastrezi si strecori apoi zeama de carne si o adaugi in mancare. Mi-a replicat ca stia, dar ca nu-i permite timpul. Am vrut eu sa-i spun ca sunt cam multe lucruri pe care nu i le permite timpul (desi intre noi fie vorba nu prea inteleg de ce e ea asa de ocupata), dar m-am abtinut.
CAMARA. Data viitoare insa n-o mai iert cu camara aia. A fost o adevarata aventura sa gasesc ceva acolo. Borcane amestecate, pungi puse alandala, borcanele cu muraturi puse la un loc cu cele de bulion! Un adevarat balamuc. Ma asteptam la acelasi raspuns (cam obraznic) cum ca nu are timp, asa ca nu i-am spus direct, dar m-am apucat sa fac ordine. Cred ca a inteles si fara cuvinte. Dar data viitoare o sa am o discutie mai serioasa cu ea. Nu se poate sa existe atata debandada in casa unei femei si sa n-o invete nimeni. De fapt eu ii fac un bine, nu? Daca vine altcineva si rade de ea? Eu macar sunt Soacra. Am tot dreptul sa fac observatii. Feriti-va totusi de mine! Am intentii bune, dar limba ascutita.
Citește pe Antena3.ro
POVETE
FRUCTE. Merele, perele, gutuile le puteti pastra proaspete pe timp de iarna daca le tineti intr-o lada cu nisip curat. Mai intai le inveliti pe fiecare intr-o bucata de hartie subtire si apoi le asezati in lada astfel: un rand de nisip, un rand de fructe si iarasi nisip. Se continua asa pana la umplerea lazii. Ultimul strat trebuie sa fie cel de nisip. Inchideti bine lada si pastrati-o la racoare. Daca aveti vase de pamant smaltuite sau glazurate, nu aveti nevoie decat de un strat de nisip fin pe deasupra. Vasele se ingroapa insa in nisip pentru a fi ferite de inghet.NATURAL. Sucul de rosii il puteti pastra si fara conservant vreme de cateva zile, cu conditia sa-l tineti la rece si bine astupat.
BUTOI. Puteti sa pastrati varza acra un timp mai indelungat daca adaugati din cand in cand cate o lingurita de zahar sau daca inainte de a o pune la acrit smaltuiti butoiul de lemn pe dinauntru cu smoala neagra.
INCLINAT. Vinul pus in sticle, bine astupate, se pastreaza perfect asezand sticlele pe un raft inclinat in asa fel incat lichidul "sa imbrace" bine dopul pe dinauntru.
SUMAR - GOGOSARUL - Personalitate acra (Jurnalul de bucatarie - 27 octombrie 2004)
Reteta de suflet
Farmecul si bucuria gusturilor de odinioara
Personalitate acra
Placeri in pauza de masa
Griji de mama Sucuri de legume Meniuri cu timbru RETETE : Preparate din carne, preparate din peste, preparate din legume si preparate dulci Sfantul Tamaduitor Cartea de bucate a Sfintilor Oblomov si gustul Rusiei
Operatiunea Monstrul
Stralucire furata naturii
Mexic - Legenda si exotism
Dictionar gastronomic