x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Hotdog cu cârnați la grătar

Hotdog cu cârnați la grătar

de Andreea Tiron    |    05 Aug 2023   •   08:20
Hotdog cu cârnați la grătar
Sursa foto: Cumvaplace.ro

Una dintre cele mai apreciate mâncăruri vândute pe stradă este hotdogul, adică un cârnat în chiflă, cu sos de muștar, dacă ar fi să-l amintim pe cel mai simplu.

Potrivit cumvaplace.ro, pentru o experiență culinară de neuitat, vă propunem o rețetă de hotdog cu cârnați la grătar cu câteva toppinguri (sosuri) care să-i pună în valoare.

INGREDIENTE

  • 4 carnați groși, semi-afumați

  • 8 chifle pentru hotdog

  • Salată de legume

  • Castraveti murați

  • Muștar

  • Topping de ardei cu ceapă
  • 1 ardei gras roșu

  • 1 ceapă roșie

  • 1 lingură de ulei de floarea-soarelui

  • Topping de salsa de roșii
  • 10 roșii cherry

  • 1 ceapă roșie

  • Zeama de la o lămâie

  • 4 fire de pătrunjel verde

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • Fulgi de chili (sau un ardei iute feliat)

  • Sare

  • Topping de hrean cu maioneză
  • 4 lingurițe de maioneză

  • 2 lingurițe de hrean

  • 1 iaurt mic tip grecesc (10% grăsime)

  • Sare

CUM SĂ FACEȚI

  • Tăiați cârnații în jumătăți, astfel încât să fie de mărimea chiflelor. Ungeți grătarul cu puțin ulei și rumeniți cârnații 15-20 de minute, cât să se gătească, dar să rămână suculenți în interior.
  • Între timp, pregătiți sosurile. Pentru salsa de roșii – tăiați mărunt roșiile, ceapa și pătrunjelul. Amestecați-le într-un bol, adăugați un strop de ulei, zeama de lămâie, sare și fulgi de chili după gust.
  • Pentru sosul de ardei și ceapă – tăiați legumele în felii subțiri și căliți-le în puțin ulei; potriviți gustul de sare la final.
  • Pentru sosul de hrean și maioneză – amestecați cele patru ingrediente și, în funcție de gust, mai adăugați sau nu hrean.
  • Tăiați chiflele în jumătăți și puneți câteva lingurițe din sosul preferat și o bucată de cârnat. În plus față de cele trei sosuri, am mai folosit drept topping salata de legume la borcan pe care am făcut-o de curând și o combinație simplă de muștar și castraveți murați feliați. Nu ne-am decis care combinație de ingrediente ne-a plăcut mai mult, dar așteptăm mesajele voastre, să ne spuneți care a fost preferata voastră!

REȚETĂ VIDEO

hotdog

×
Subiecte în articol: Hotdog cârnați la grătar