x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Idei creative în bucătărie: Ce să pui în formele pentru gheață, de la cafea înghețată până la smoothie congelat

Idei creative în bucătărie: Ce să pui în formele pentru gheață, de la cafea înghețată până la smoothie congelat

de Andreea Tiron    |    22 Iul 2024   •   09:30
Idei creative în bucătărie: Ce să pui în formele pentru gheață, de la cafea înghețată până la smoothie congelat
Sursa foto: Cumvaplace.ro

În ultimii ani, pungile pentru cuburi de gheață au câștigat teren în fața tradiționalelor tăvițe, dar asta nu înseamnă cu frigiderele nu mai sunt încă dotate din fabrică cu astfel de dispozitive. Și pot fi folosite pentru mult mai multe lucruri decât pentru a face gheață. De exemplu pentru a face cuburi de cafea și a avea cel mai simplu frappe într-o zi de duminică fără niciun fel de efort.

Potrivit cumvaplace.ro, acesta nu este singurul mod în care ne pot ajuta formele pentru cuburi de gheață, mai ales când temperaturile se hotărăsc să treacă de 30 de grade Celsius.

Cafea înghețată

O băutură răcoroasă din lapte sau pur și simplu în cafeaua de dimineață. Tot ce ai de făcut este să lași la răcit cafeaua pregătită, să umpli tăvița pentru cuburi de gheață și să le oferi tuturor celor care preferă băuturile reci pe bază de cafea sau în combinații cu milkshake.

Ciocolată caldă… înghețată.

Vă este dor de gustul laptelui cu ciocolată, dar parcă e prea cald afară pentru încă o băutură caldă. Dacă lăsați ciocolata preparată cu lapte la răcit și apoi o congelați în formele de gheață, puteți folosi aroma într-un pahar cu lapte îndulcit în zilele următoare.

Ciocolată cu căpșuni

Topiți ciocolata, umpleți pe jumătate formele de gheață, atâta cât să nu dea pe afară când veți adăuga câte o căpșună întreagă în fiecare formă. Dacă înfigeți și câte o scobitoare, vă veți linge pe degete doar la figurat!

Apă aromatizată

Frunze de mentă, rozmarin sau busuioc, felii subțiri de ghimbir sau de lămâie ori lime, acoperite cu apă plată și congelate. Veți avea o limonadă perfectă sau doar o apă aromatizată și rece, în funcție de preferințe.

Fructe de pădure

Vă plac și în dulceață și în înghețată dar le-ați vrea și într-o băutură răcoroasă? E foarte simplu. Puneți bobițele în formele pentru gheață, acoperiți cu apă și aromatizați cu câteva fructe perfect păstrate deserturile favorite sau limonada.

Smoothie congelat

O combinație simplă din banane cu iaurt și un strop de miere. În salata de fructe sau pur și simplu lângă o prăjitură de casă cu fructe, veți avea exact lingurița de înghețată pe care nu o cumpărați pentru că sunteți la dietă înainte de vacanța de vară. Încercați și rețeta noastră.

Mini ice-pops

Câteva cuburi de fructe proaspete, suc proaspăt din fructe și o scobitoare. Puteți să le degustați ca atare sau să le adăugați într-un pahar cu iaurt sau lapte, orice variantă este potrivită pentru un mic-dejun sau o gustare rapidă și numai bună pentru zile ori seri de vară.

Ierburi aromatice

Nu sunt doar pentru băuturi răcoroase, ci și pentru mâncare, așadar le puteți conserva în ulei de măsline sau unt, în funcție de rețetă sau preferințe, porționate exact cât veți avea nevoie, în tăvile pentru gheață.

Boabe de struguri

Sunt perfecte pentru a răci un vin pe care ați uitat să îl puneți din vreme la frigider. Și nici nu îi va schimba gustul.

Vin

Uneori rămâne puțin vin într-o sticlă și de cele mai multe ori oxidează înainte să știți ce vreți să faceți cu el. Congelat în tăvile pentru gheață îl veți putea folosi la un moment dat în sosuri sau chiar în sangria.

Stock de supă

Multe rețete au nevoie de supă de carne sau legume, prima care ne vine în minte este risotto, și bine ar fi să o avem gata pregătită. Este foarte simplu de congelat în formele pentru cuburi de gheață, pentru că vom putea folosi exact atât cât avem nevoie.

Aluat pentru biscuiți

Când aveți timp pentru pregătit aluatul, faceți o porție dublă. Jumătate din cantitate pur și simplu o congelați și folosiți într-o zi când pofta de dulce vă dă târcoale sau copiii prietenilor vin în vizită pe nepregătite. Le puteți adăuga chipsuri de ciocolată sau bucățele de fructe confiate și se transformă în cu totul alt desert. Nu trebuie decât să răsturnați forma de cuburi într-o tavă pentru copt și să reașezați biscuiții!

×
Subiecte în articol: gheaţă forme idei creative bucătărie