Retete delicioase din tinutul Neamtului
Din sumar: Reteta de suflet / La masa moraritei / Noua organizare ANTBC / La masa cu Ion Creanga / Bors, sloi si alivenci ca la Humulesti / Cronica de restaurant - Hanul din Piatra / Povestirile cu pastravi de pe steaua plutitoare / Sfantul care deschide iarna / Dialog despre hrana trupeasca si cea spirituala / Despre regimul verde, acasa la Elena Nita Ibrian / Retete miraculoase din bucataria fara foc / Evenimente / Pauza de cafea / Caiet de retete /
Reteta de suflet
O vizita in "tinutul pastravilor", la Bicaz, nu se putea incheia fara cateva sugestii despre cum se poate afuma pestele. Mi-ar fi placut sa stiu cum ii placea Majestatii Sale Regele Carol I (care avea, prin aceste locuri, o pastravarie) sa i se pregateasca frumusetea de "hrapitor de apa dulce". Dar cum nu s-a pastrat vreo marturie in acest sens, ma multumesc cu retetele adunate de la pastravaria de la Potoci, ori de pe la hanurile pe unde se zvoneste ca ar fi poposit ba Hogas, ba Sadoveanu⦠Pregatit in harzob de cetina ori in afumatoare, pestele e delicios, iar retetele vi le voi da si domniilor voastre, pe rand, care cum le-o fi timpul. Acum, iat-o pe cea a lui "badia Ion" din "Piatra", "megiesul" nostru de-un week-end, care ne-a imbiat cu un pastrav afumat.