x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Info

Info

de Veronica Guzun    |    04 Iul 2005   •   00:00
FESTIVAL. In perioada 2-9 iulie, in Traverce City, Michigan, SUA, are loc Festivalul Cireselor. Evenimentul este la a 79-a editie. Pe parcursul celor sapte zile de sarbatoare va fi aleasa Miss Cireasa, iar bucatarii invitati la festival vor prepara din aceste fructe bucate traditionale, dar si trasnite. Participantii la eveniment sunt numiti "ambasadori" ai cireselor. In fiecare seara, festivalul va culmina cu un concert in aer liber sustinut de mai multe vedete americane.

PIERSICI. In perioada 15-16 iulie in nordul Californiei va avea loc un festival al piersicilor. Cu aceasta ocazie se vor gasi in vanzare bomboane, placinte, inghetate, deserturi, toate preparate din piersici. Noutatea festivalului sunt sandvisurile cu piersici la gratar. Evenimentul a ajuns la a sasea editie. Totul a inceput in 1999 cand un fermier american a avut ideea sa organizeze aceasta sarbatoare.

ANGLIA. Anual, agricultura britanica are parte de o sarbatoare care se desfasoare in perioada 3 si 6 iulie. Evenimentul se numeste "The Royal Show" (spectacol regal) si este considerat cel mai prestigios eveniment agricol din Marea Britanie. El are loc la Warwickshire. La "Royal Show" vor fi prezentate noi masini si produse agricole. Nu vor lipsi nici preparate culinare realizate din legumele si fructele crescute de agricultorii din Regatul Unit.

×
Subiecte în articol: gastronomie