x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Jamie Oliver și Crabul de Bridlington - rețete pentru dezlegarea la pește

0
Autor: Tudor Cires 25 Mar 2014 - 15:30
Lanţul de restaurante "Jamie's Italian" al cunoscutului chef şi vedetă de televiziune Jamie Oliver a fost creat special pentru "a aduce la masa oamenilor obişnuiţi tot ce este mai bun la un prânz de nivel înalt, însă la preţuri rezonabile".

Pastele, peştele şi fructele de mare se numără printre delicatesele cele mai căutate de oaspeţii restaurantului, iar pentru că Jamie este un fan al crabului de Bridlington (Bridlington este un cunoscut oraş de pescari în Marea Britanie), el a introdus în meniu şi deliciosul fruct de mare.

Jamie a anunţat recent că cinci dintre maeştrii bucătari de la restaurantele sale au în meniu crab murat. Asta spre bucuria pescarilor din Bridlington. "Am fost surprinşi când am aflat că Jamie Oliver a pus crabul murat de Bridlington în meniu, trebuie să-i mulţumim pentru asta", a declarat presei Garry Hodgson, care, împreună cu fratele său, John conduce Venture Seafood, o firmă bazată pe procesarea şi comercializarea produselor culinare marine. Cei doi fraţi procesează şi vând toate felurile de vietăţi marine cu carapace. Ei cred că prospeţimea şi calitatea fructelor de mare şi gustul suculent al crabilor de Bridlington i-au favorizat, mărturisind însă că "nu este nimic special şi unic în ceea ce priveşte acest crustaceu. Din pricina faptului că în această zonă se află cea mai mare concentraţie de vapoare de pescuit crustacee din Regat, putem să asigurăm orice cantitate, oricând", a mai declarat Garry Hodgson.

Meniul restaurantului lui Jamie propune: "Salată cu bruschete cu crab proaspăt de pe coasta de est", adică: crab murat Bridlington pe o bruschetă crocantă cu salată verde, maioneză cu busuioc şi roşii fără pieliţă, fripte uşor pe grătar. Sună delicios!


Limbă-de-mare prăjită în trei feluri
Ingrediente: 8 cartofi mijlocii (curăţaţi); ulei de măsline; frunzele de la o mână de rozmarin proaspăt; o mână de măsline negre (curăţate de sâmburi); sare marină şi piper negru proaspăt măcinat; 4 limbi-de-mare (curăţate de solzi); ulei de măsline extravirgin; zeama de la o lămâie; o mână de rucola sălbatică; Pentru asezonat: 4 roşii bine coapte (feliate) şi 8 fileuri de anşoa (tăiate sau fâşii); sau 12 felii de pancetta tocată şi frunzele de la 4 fire de rozmarin proaspăt; sau 20 de roşii cherry (roşii şi galbene, curăţate de seminţe şi tocate mai mari) şi frunzele mărunţite de la 4 fire de busuioc proaspăt.

Preparare: Încingeţi cuptorul la 200°C şi alegeţi o tavă suficient de mare, în care să încapă toţi peştii aşezaţi unul lângă altul. Tăiaţi cartofii felii de circa 1 cm grosime, stropiţi-i cu puţin ulei de măsline, adăugaţi rozmarinul, măslinele, sare şI piper şi repartizaţi amestecul în tavă într-un singur strat. Acoperiţi tava etanş cu un strat dublu de folie de bucătărie şi coaceţi în cuptorul încins 20 de minute sau până când cartofii s-au înmuiat suficient. Scoateţi folia şi mai puneţi tava în cuptor pentru 10 minute, până când peştele este gata şi are o culoare auriu-deschis.Serviţi fie pe un strat de rucola asezonată cu puţin ulei de măsline şi lămâie, fie cu o salată mixtă. Puteţi adăuga şi nişte felii de lămâie.


Comentariul lui Jamie:
Limba-de-mare este delicioasă prăjită şi condimentată cu pancetta afumată şi rozmarin sau cu roşii dulci şi oţet balsamic. Gătită cu aceste arome pe un strat de cartofi, o mâncare simplă capătă o nouă dimensiune. Rezultatul final arată fantastic, iar cel mai bun lucru este că o puteţi face să pară ceva total diferit în fiecare săptămână, schimbând ingredientele cu care o asezonaţi! În Italia, limba-de-mare se găteşte de obicei întreagă şi este dusă direct la masă, ca să se servească fiecare după dorinţă. Carnea albă, delicioasă, se desprinde uşor de pe oase. Dacă este gătit întreg, peştele va fi mult mai zemos şi mai gustos.
Citeşte mai multe despre:   dezlegare la peste,   jamie oliver,   jamie oliver

 

Ştiri din .ro




Mai multe titluri din categorie

Jurații iUmor, luați la ”roast” în zi de aniversare! Irina Margareta Nistor: ”E răzbunarea lui Sandokan!”

Jurații iUmor, luați la ”roast” în zi de aniversare!  Irina Margareta Nistor: ”E răzbunarea lui Sandokan!”
Galerie Foto Cel de-al nouălea sezon iUmor se apropie de final, dar nu înainte a-și răsfăța fanii cu o ediție specială de roast, ce va fi difuzată duminică, 29 noiembrie, dată la care Antena 1 aniversează 27 de ani de...

Campania iMapp Bucharest, premiată

Campania iMapp Bucharest, premiată
Campania internațională de solidaritate „One World. One Heart”, lansată anul acesta de iMapp Bucharest, în plină carantină generată de pandemie, a fost aleasă, prin votul publicului, ca fiind câştigătoare...

Creați un dormitor de poveste cu lenjeriile de pat de la Finette!

Creați un dormitor de poveste cu lenjeriile de pat de la Finette!
Dormitorul copiilor poate fi transformat acum într-o scenă de basm prin intermediul lenjeriilor de pat de la Finette. Acest magazin online aduce în atenția publicul său țintă o colecție impresionantă de...

Cum m-am pregatit de iarna, cu butoaie si bidoane, in context de pandemie de Coronavirus!

Cum m-am pregatit de iarna, cu butoaie si bidoane, in context de pandemie de Coronavirus!
Se spune ca omul gospodar isi face iarna car si vara sanie. Doar ca, personal, nu prea am luat in seama aceasta zicala, deoarece societatea ne ofera posibilitati de alegere infinite, astfel incat sa putem sa...

Bate la poarta succesului si fii un invingator cu cea mai serioasa agentie de casting, NewMediaCasting!

Bate la poarta succesului si fii un invingator cu cea mai serioasa agentie de casting, NewMediaCasting!
Dintotdeauna ai fost genul de persoana care adora sa fie in centrul atentiei, iar cei din jur au remarcat dezinvoltura ta? Ti-ai dorit sa fii actor, sau sa lucrezi in televiziune? Nu este suficient doar sa fii talentat...

(P) Cadouri corporate - coșuri cadou de Crăciun pentru orice buget

(P) Cadouri corporate - coșuri cadou de Crăciun pentru orice buget
În luna noiembrie 2020, gourmetGIFT.ro, specialistul în coșuri cadou gourmet și cadouri corporate premium, oferă 5% discount suplimentar la toate comenzile de coșuri cadou Crăciun. Se pot comanda coșuri cadou...

Emisiunea a fost urmărită de 2.2 milioane de telespectatori. Cea de-a 11-a gală Te cunosc de undeva!, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara

Emisiunea a fost urmărită de 2.2 milioane de telespectatori. Cea de-a 11-a gală Te cunosc de undeva!, lider de audiență la oraşe şi în toată ţara
Galerie Foto Cea de-a 11-a gală a celui de-al 15-lea sezon al show-ului Te cunosc de undeva!, câștigată de Romică şi Adriana, cu o excelentă transformare în Conchita Wurst & Trevor Ashley, a fost aseară lider de...

iMapp Bucharest – câștigător la Premiile AV AWARDS – categoria „AV IN ACTION” 2020

iMapp Bucharest – câștigător la Premiile AV AWARDS – categoria „AV IN ACTION” 2020
Galerie Foto iMapp Bucharest – unul dintre cele mai importante evenimente de video mapping din lume, organizat de Creart – instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Municipiului București, a fost...

Jurații se pregătesc de Bootcamp, după ultima ediție de audiții X Factor din acest sezon

Jurații se pregătesc de Bootcamp, după ultima ediție de audiții X Factor din acest sezon
Ultima ediție de audiții din acest sezon X Factor a trimis doi noi concurenți în grupele Loredanei și cea a lui Florin Ristei, seara trecută, la Antena 1, în timp ce Ștefan Bănică și Delia, care mai au un...

Costel, invitat special, duminică, la iUmor

Costel, invitat special, duminică, la iUmor
Galerie Foto Cel mai cunoscut trio din stand-up comedy-ul din România a urcat pentru prima dată pe scena iUmor, în acest sezon, iar duminică, de la ora 20.00, la Antena 1, este rândul lui Costel....

Romică şi Adriana au început a 11-a gala Te cunosc de undeva! cu... o căzătură!

Romică şi Adriana au început a 11-a gala Te cunosc de undeva! cu... o căzătură!
Galerie Foto Cu doar patru gale înainte de marea finală a sezonului 15 Te cunosc de undeva!, Ruleta se încăpăţânează să le aducă celor 11 concurenţi roluri din ce în ce mai grele. Au simţit-o pe pielea lor Adriana şi Ro...

Ultima ediție de audiții îi ține în șah pe jurații X Factor:  ”Nu pot sa îi dau < Da >!”

Ultima ediție de audiții îi ține în șah pe jurații X Factor:  ”Nu pot sa îi dau < Da >!”
Seara trecută încă două scaune pentru Bootcamp au fost ocupate, astfel că în această seară, de la 20.30, la Antena 1, în ultima ediție de audiții, jurații se văd nevoiți să ia unele decizii dificile....

Canalul de YouTube iUmor a înregistrat 2.000.000 de abonaţi!

Canalul de YouTube iUmor a înregistrat 2.000.000 de abonaţi!
Canalul de YouTube iUmor a înregistrat, ieri, abonatul cu numãrul două milioane! Astfel, iUmor este singura emisiune din România cu două milioane de abonaţi care se bucură pe canalul de YouTube de...

Chefi la cuțite, record de audiență de la lansarea sezonului 8. Aseară, chef Bontea şi-a folosit amuleta şi a întors un concurent de la eliminare

Chefi la cuțite, record de audiență de la lansarea sezonului 8. Aseară, chef Bontea şi-a folosit amuleta şi a întors un concurent de la eliminare
Galerie Foto Ediţia de miercuri seara a adus un nou record de audienţă pentru emisiunea Chefi la cuţite: show-ul a înregistrat cel mai mare rating şi cea mai mare cotă de piaţă la nivelului publicului comercial cu vârste cu...

Cele mai inspirate cadouri pentru bunici

Cele mai inspirate cadouri pentru bunici
Galerie Foto Cadourile de sărbători pentru bunici pot fi o provocare pentru mulți dintre noi. Oare ce ar putea pune Moșul în ghete sau sub brad astfel încât darul să aducă bucurie seniorilor? În ciuda aparențelor, oferta...
Serviciul de email marketing furnizat de