x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Jamie Oliver, umilit în oraşul obezilor

Jamie Oliver, umilit în oraşul obezilor

de Sînziana Stancu    |    19 Ian 2010   •   00:00

Celebrul bucătar, ale cărui reţete culinare se bucură de popularitate şi apreciere în lumea largă, a dat-o-n bară în America, în oraşul obezilor, Huntington.

"Revoluţia culinară" a lui Jamie, al cărei scop este să convertească lumea la o alimentaţie sănătoasă, s-a oprit în Huntington, cunoscut şi ca "oraşul obezilor", deoarece aici trăieşte cea mai mare comunitate de graşi din America, peste o jumătate din locuitorii săi fiind declarată obeză, dezvăluie Daily Mail. Încercând să le explice ce este hrana sănătoasă şi cum pot să-şi prepare simplu şi uşor asemenea meniuri, Jamie a avut parte de o rezistenţă de neimaginat şi chiar de ostilitate din partea comunităţii obezilor. A fost atât de dezamăgit încât i-au dat lacrimile. "Nu m-au înţeles. Ei nu şi-au dat seama de ce am venit aici!", a spus Jamie.

Câţiva ziarişti din presa locală îl avertizaseră că nu e bine să vină în Huntington, deoarece majoritatea celor de aici este refractară, de la mic la mare, la tot ce înseamnă hrană sănătoasă. Însă Jamie a crezut că îi va convinge. A fost şi mai dezamăgit când a mers într-o scoală, unde copiii nu ştiau să separe legumele de fructe sau confundau, de pildă, cartoful cu roşia. Mai mult decât atât, până şi un post de radio local a ţinut să îl jignească pe celebrul bucătar până la capăt, transmiţându-i pe post următorul mesaj: "Nu vrem să stăm în jurul mesei şi să mâncăm salată toată ziua!".

×
Subiecte în articol: secretele bucătăriei lui jamie