x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Jucarii gustoase

0
Autor: Simona Chiriac 31 Mai 2006 - 00:00
Jucarii  gustoase
CAIET DE RETETE
De ce fac oare copiii mofturi la mancare? Stramba din nas atunci cand trebuie sa manance supa sau carnita, nu le place deloc sucul de fructe si nici nu vor sa auda de legume fierte. Sa fie de vina talentul culinar al mamicilor sau poate mancarea devine gustoasa de-abia cu varsta? Cine stie? Cu certitudine insa, copiii trebuie sa manance preparate bogate in vitamine si proteine, ca sa creasca mai repede mari.

Ce am putea face in aceasta situatie? Ganditi-va cat sunt de importante jucariile pentru ei. Le sunt atat de dragi, incat nu ezita sa se culce cu ele in patut sau sa le duca la plimbare in parc. Va dati seama cat de incantati ar fi daca le-ar si putea manca? Iepurasi care topaie si poposesc in gura lor larg deschisa, arici cu tepi gustosi de alune, rosii zambarete, dinozauri mereu pusi pe sotii....

ARICI

  • INGREDIENTE: 250 g biscuiti, 125 g nuci, un pahar cu apa, 5 linguri cu zahar, 3 linguri cu cacao, esenta de vanilie, fulgi de migdale prajite.
  • PREPARARE: Se face mai intai un sirop mai gros din apa, zahar, vanilie si cacao, pe aragaz, la foc mediu. Intre timp se macina foarte bine biscuitii si nucile (in loc de nuci se pot folosi alune prajite si descojite), apoi se pun intr-un castron mai inalt. Se toarna siropul fierbinte si se amesteca, obtinandu-se o pasta groasa. Cu mana uda se modeleaza corpul ariciului (o forma ovala, alungita). Se pudreaza cu cacao si se lasa in frigider ca sa se intareasca. Cand este gata, se infig fulgi de migdale prajite in locul tepilor, afine sau bombonele in locul ochilor. Aricii se servesc pe servetele colorate.

    PORCUSORI

  • INGREDIENTE: 6 oua, doi morcovi, boabe de piper, o salata verde, o jumatate de telina, un ardei gras.
  • PREPARARE: Ouale se fierb tari si se descojesc. Morcovii se fierb si apoi se taie in fasii. Din ei se vor face codita si urechile porcusorului. In loc de picioruse se vor folosi betisoare mai groase de telina. Boabele de piper vor fi ochii. Porcusorii se asaza pe frunze de salata verde, pe un platou. Se orneaza cu rondele de ardei gras rosu.
  • RATUSTE SAU IEPURASI

  • INGREDIENTE: 6 oua, 6 cartofi mai mici, un ardei gras, boabe de piper, un morcov, scobitori, maioneza, masline.
  • PREPARARE: Ouale se fierb pana cand devin tari, apoi se descojesc. Piciorusele se fac din felioare de morcov sau masline. Ciocul ratustei sau urechile iepurasului se fac din felioare de morcov fiert, iar ochisorii, din boabe de piper. Ardeiul gras verde se taie fasii mai mici si se introduce cate o fasie in partile laterale ale oului, in loc de aripioarele ratustei. Un platou se acopera cu maioneza si pe el se asaza ratustele si iepurasii.

    BARCUTE

  • INGREDIENTE: 6 painici ovale, branza de vaci, marar, unt, 3 felii de cascaval, 6 masline negre, sare.
  • PREPARARE: Se amesteca branza de vaci cu unt, marar si sare pana cand devine cremoasa. Cu ea se ung din abundenta painicile taiate in doua pe lungime. Feliile de cascaval se taie in doua, obtinandu-se doua triunghiuri. Cu ajutorul unei scobitori se fixeaza pe painea unsa cu branza, in locul panzelor. In varf se infige cate o maslina neagra. Barcutele se pot servi pe frunze de salata verde.

    EXTRATERESTRU

  • INGREDIENTE: un grepfrut sau un ananas, 3 bete de frigarui, fructe proaspete sau din compot (ananas, capsuni, mere, pere, banane, struguri, caise, piersici, kiwi etc.)
  • PREPARARE: Un grepfrut sau un ananas se decoreaza, dupa preferinta, folosind scobitori, cu ochi (stafide), gura (o feliuta de lamaie sau de mar), nas (o boaba de strugure). Pe cele trei bete de frigarui se infig alternativ cubulete sau feliute de fructe proaspete. Frigaruile se infig in ananas sau grepfrut, imitand antenele extraterestrilor.

    ROSII VESELE

  • INGREDIENTE: 6 rosii, o legatura de patrunjel, salata de vinete, masline, morcov fiert.
  • PREPARARE: Rosiile se despica in partea superioara, dar nu de tot, suficient pentru a obtine un capacel rabatabil. Cu ajutorul unei lingurite se scobeste miezul si se umple rosia cu salata de vinete. Capacelul nu va acoperi in intregime rosia, astfel incat sa dea impresia unei guri larg deschise. In partile laterale se infige cate un buchetel de patrunjel, in loc de par. Doua rondele de masline se asaza in locul ochilor, iar in mijlocul lor, o bucatica de morcov fiert.

    DINOZAURI PUSI PE SOTII

  • INGREDIENTE: 6 painici alungite, un castravete, 6 felii de cascaval, un morcov, masline.
  • PREPARARE: Painicile se taie in doua pe lungime, dar nu de tot. In interior se asaza felia de cascaval. Morcovul se taie betisoare si se asaza peste felia de cascaval. Castravetele se taie felioare si se infige in spatele dinozaurului, intruchipand solzii ososi. Coada se face dintr-un betisor mai lung de morcov. Maslinele se infig cu ajutorul unor scobitori in locul ochilor. Dinozaurii se servesc pe frunze de salata.
  • Citeşte mai multe despre:   ingrediente,   morcov,   preparare

     

    Ştiri din .ro




    Mai multe titluri din categorie

    Delia: ”Nu mă așteptam să plâng la X Factor, nu îmi place să plâng în public”

    Delia: ”Nu mă așteptam să plâng la X Factor, nu îmi place să plâng în public”
    Galerie Foto Emoțiile sunt de neoprit vineri, de la 20.30, la Antena 1, într-o nouă ediție X Factor din cel de-al nouălea sezon, când Delia, dar și ceilalți colegi ai săi de la pupitrul juraților, nu își pot stăpâni...

    Premieră la Te cunosc de undeva!, în al 15-lea sezon. „Secretul e să joci personaje care nu există!”

    Premieră la Te cunosc de undeva!, în al 15-lea sezon. „Secretul e să joci personaje care nu există!”
    Sâmbăta, de la ora 20.00, la Antena 1, se poartă transformările. Cei 11 concurenți ai celui de-al 15-lea sezon „Te cunosc de undeva!” s-au epilat și s-au pensat, și-au pus peruci, chelii și barbă falsă,...

    Marți seara, Chefi la cuțite a fost lider de audiență

    Marți seara, Chefi la cuțite a fost lider de audiență
    Galerie Foto Seara de marți a fost seara Chefilor la cuțite. Show-ul difuzat de Antena 1 s-a impus ca lider de audiență la nivelul publicului comercial și la nivelul publicului din mediul urban. Conform Kantar Media, cea de-a do...

    O nouă tragedie în lumea filmului. A murit la doar 36 de ani

    O nouă tragedie în lumea filmului. A murit la doar 36 de ani
    Actrița japoneză Sei Ashina, cunoscută pentru rolul din „Silk”, a fost găsită moartă în apartamentul ei din Tokyo de către o rudă, a anunțat agenția ei. Surse apropiate anchetei au declarat că a...

    Chefi la cuțite a fost aseară lider audiență pe toate segmentele de public

    Chefi la cuțite a fost aseară lider audiență pe toate segmentele de public
    Galerie Foto Seara de luni a fost seara Chefilor la cuțite. Show-ul difuzat de Antena 1 s-a impus ca lider de audiență la nivelul tuturor segmentelor de public. Conform Kantar Media, Chefi la cuțite a fost lider de piață în...

    La nuntă te-ai așezat pe scaune Chiavari

    La nuntă te-ai așezat pe scaune Chiavari
    Galerie Foto Evenimente, expoziții, spectacole de muzică și divertisment, spectacole sau conferințe. Cu cât participă mai multe persoane, cu atât este nevoie de o pregătire mai aprofundată. Pregătirea evenimentului este...

    Locul de joacă pentru copii și adulți de la Turda

    Locul de joacă pentru copii și adulți de la Turda
    Galerie Foto Salina Turda este cea mai frumoasă din Europa. A-nceput cu un vis ce s-a transformat în realitate, din anul 2005, cu doar câteva ingrediente: inspirație, imaginație, voință și fonduri PHARE. În ultimii ani,...

    Drumeții pe urmele cosonilor și ale dinozaurilor

    Drumeții pe urmele cosonilor și ale dinozaurilor
    Românii au ales excursiile și vacanțele în țară, anul acesta, în proporție covârșitoare. Nevoia de izolare în zone sigure și în grupuri mici sau chiar individual scoate din nou în prim-plan turismul...

    Azi pornește metroul din Drumul Taberei... restul sunt bancuri!

    Azi pornește metroul din Drumul Taberei... restul sunt bancuri!
    Galerie Foto Azi pornește metroul din Drumul Taberei... Vă mai amintiţi celebrul afiş „În 3 ani, aici VA FI staţia TA de metrou”? Într-o zi, un trecător a mai adăugat în coada cifrei un „0”, în altă zi, un alt...

    Antena 1 începe filmările pentru Adela, un nou serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion

    Antena 1 începe filmările pentru Adela, un nou serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion
    Galerie Foto Antena 1 dă startul filmărilor pentru Adela, un nou serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production. Producția este o adaptare liberă după serialul O hayat Benim / This is my life, produs de Fox...

    Producțiile Antenei 1 se văd gratuit pe AntenaPlay

    Producțiile Antenei 1 se văd gratuit pe AntenaPlay
    Marile premiere ale toamnei, lansate de Antena 1 în săptămâna 7-13 septembrie, pot fi urmărite gratuit, toată luna septembrie, pe platforma AntenaPlay, de oriunde, oricând şi de pe orice dispozitiv. Primele 3...

    Speak și Ștefania vin la Chefi la cuțite ca să-l impresioneze pe Chef Sorin Bontea

    Speak și Ștefania vin la Chefi la cuțite ca să-l impresioneze pe Chef Sorin Bontea
    Galerie Foto După ce au trecut prin aventura vieții lor în Asia Express, Speak și Stefania vin în seara asta la Chefi la Cuțite pentru a-l impresiona pe Chef Sorin Bontea cu talentul lor în bucătărie. Ștefania este cea...

    Ce sunt constelațiile familiale și cum ne ajută să trăim mai bine

    Ce sunt constelațiile familiale și cum ne ajută să trăim mai bine
    Există multe metode de psihoterapie în zilele noastre, una dintre cele mai cunoscute fiind cea a constelațiilor familiale. Chiar dacă poate părea că au vreo legătură cu horoscopul sau cine știe ce fantezii, de...

    Înălțarea Sfintei Cruci. Ce trebuie să faci ca să ai noroc tot anul

    Înălțarea Sfintei Cruci. Ce trebuie să faci ca să ai noroc tot anul
    Biserica Ortodoxa sarbatoreste Inaltarea Sfintei Cruci, numita si Ziua Crucii, in fiecare an pe 14 septembrie. Aceasta este cea mai veche sarvatoare inchinata cinstirii lemnului sfant. Aceasta sarbatoare extrem de...

    Ionuț Rusu, cel mai vizualizat concurent iUmor, revine în această seară ca invitat special

    Ionuț Rusu, cel mai vizualizat concurent iUmor, revine în această seară ca invitat special
    Galerie Foto Începând din această toamnă, fiecare săptămână se va încheia cu o doză generoasă de umor excentric! Sezonul 9 iUmor are premiera astăzi, de la ora 20.00, la Antena 1, iar Delia, Cheloo și Mihai Bendeac vor...
    Serviciul de email marketing furnizat de