RATUSTE SAU IEPURASI
INGREDIENTE: 6 oua, 6 cartofi mai mici, un ardei gras, boabe de piper, un morcov, scobitori, maioneza, masline.
PREPARARE: Ouale se fierb pana cand devin tari, apoi se descojesc. Piciorusele se fac din felioare de morcov sau masline. Ciocul ratustei sau urechile iepurasului se fac din felioare de morcov fiert, iar ochisorii, din boabe de piper. Ardeiul gras verde se taie fasii mai mici si se introduce cate o fasie in partile laterale ale oului, in loc de aripioarele ratustei. Un platou se acopera cu maioneza si pe el se asaza ratustele si iepurasii.
BARCUTE
INGREDIENTE: 6 painici ovale, branza de vaci, marar, unt, 3 felii de cascaval,
6 masline negre, sare.
PREPARARE: Se amesteca branza de vaci cu unt, marar si sare pana cand devine cremoasa. Cu ea se ung din abundenta painicile taiate in doua pe lungime. Feliile de cascaval se taie in doua, obtinandu-se doua triunghiuri. Cu ajutorul unei scobitori se fixeaza pe painea unsa cu branza, in locul panzelor. In varf se infige cate o maslina neagra. Barcutele se pot servi pe frunze de salata verde.
EXTRATERESTRU
INGREDIENTE: un grepfrut sau un ananas, 3 bete de frigarui, fructe proaspete
sau din compot (ananas, capsuni, mere, pere, banane, struguri, caise, piersici,
kiwi etc.)
PREPARARE: Un grepfrut sau un ananas se decoreaza, dupa preferinta, folosind scobitori, cu ochi (stafide), gura (o feliuta de lamaie sau de mar), nas (o boaba de strugure). Pe cele trei bete de frigarui se infig alternativ cubulete sau feliute de fructe proaspete. Frigaruile se infig in ananas sau grepfrut, imitand antenele extraterestrilor.
ROSII VESELE
INGREDIENTE: 6 rosii, o legatura de patrunjel, salata de vinete, masline, morcov fiert.
PREPARARE: Rosiile se despica in partea superioara, dar nu de tot, suficient pentru a obtine un capacel rabatabil. Cu ajutorul unei lingurite se scobeste miezul si se umple rosia cu salata de vinete. Capacelul nu va acoperi in intregime rosia, astfel incat sa dea impresia unei guri larg deschise. In partile laterale se infige cate un buchetel de patrunjel, in loc de par. Doua rondele de masline se asaza in locul ochilor, iar in mijlocul lor, o bucatica de morcov fiert.
DINOZAURI
PUSI PE SOTII
INGREDIENTE: 6 painici alungite, un castravete, 6 felii de cascaval, un morcov, masline.
PREPARARE: Painicile se taie in doua pe lungime, dar nu de tot. In interior se asaza felia de cascaval. Morcovul se taie betisoare si se asaza peste felia de cascaval. Castravetele se taie felioare si se infige in spatele dinozaurului, intruchipand solzii ososi. Coada se face dintr-un betisor mai lung de morcov. Maslinele se infig cu ajutorul unor scobitori in locul ochilor. Dinozaurii se servesc pe frunze de salata.
|