x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Jucarii gustoase

0
Autor: Simona Chiriac 31 Mai 2006 - 00:00
Jucarii  gustoase
CAIET DE RETETE
De ce fac oare copiii mofturi la mancare? Stramba din nas atunci cand trebuie sa manance supa sau carnita, nu le place deloc sucul de fructe si nici nu vor sa auda de legume fierte. Sa fie de vina talentul culinar al mamicilor sau poate mancarea devine gustoasa de-abia cu varsta? Cine stie? Cu certitudine insa, copiii trebuie sa manance preparate bogate in vitamine si proteine, ca sa creasca mai repede mari.

Ce am putea face in aceasta situatie? Ganditi-va cat sunt de importante jucariile pentru ei. Le sunt atat de dragi, incat nu ezita sa se culce cu ele in patut sau sa le duca la plimbare in parc. Va dati seama cat de incantati ar fi daca le-ar si putea manca? Iepurasi care topaie si poposesc in gura lor larg deschisa, arici cu tepi gustosi de alune, rosii zambarete, dinozauri mereu pusi pe sotii....

ARICI

  • INGREDIENTE: 250 g biscuiti, 125 g nuci, un pahar cu apa, 5 linguri cu zahar, 3 linguri cu cacao, esenta de vanilie, fulgi de migdale prajite.
  • PREPARARE: Se face mai intai un sirop mai gros din apa, zahar, vanilie si cacao, pe aragaz, la foc mediu. Intre timp se macina foarte bine biscuitii si nucile (in loc de nuci se pot folosi alune prajite si descojite), apoi se pun intr-un castron mai inalt. Se toarna siropul fierbinte si se amesteca, obtinandu-se o pasta groasa. Cu mana uda se modeleaza corpul ariciului (o forma ovala, alungita). Se pudreaza cu cacao si se lasa in frigider ca sa se intareasca. Cand este gata, se infig fulgi de migdale prajite in locul tepilor, afine sau bombonele in locul ochilor. Aricii se servesc pe servetele colorate.

    PORCUSORI

  • INGREDIENTE: 6 oua, doi morcovi, boabe de piper, o salata verde, o jumatate de telina, un ardei gras.
  • PREPARARE: Ouale se fierb tari si se descojesc. Morcovii se fierb si apoi se taie in fasii. Din ei se vor face codita si urechile porcusorului. In loc de picioruse se vor folosi betisoare mai groase de telina. Boabele de piper vor fi ochii. Porcusorii se asaza pe frunze de salata verde, pe un platou. Se orneaza cu rondele de ardei gras rosu.
  • RATUSTE SAU IEPURASI

  • INGREDIENTE: 6 oua, 6 cartofi mai mici, un ardei gras, boabe de piper, un morcov, scobitori, maioneza, masline.
  • PREPARARE: Ouale se fierb pana cand devin tari, apoi se descojesc. Piciorusele se fac din felioare de morcov sau masline. Ciocul ratustei sau urechile iepurasului se fac din felioare de morcov fiert, iar ochisorii, din boabe de piper. Ardeiul gras verde se taie fasii mai mici si se introduce cate o fasie in partile laterale ale oului, in loc de aripioarele ratustei. Un platou se acopera cu maioneza si pe el se asaza ratustele si iepurasii.

    BARCUTE

  • INGREDIENTE: 6 painici ovale, branza de vaci, marar, unt, 3 felii de cascaval, 6 masline negre, sare.
  • PREPARARE: Se amesteca branza de vaci cu unt, marar si sare pana cand devine cremoasa. Cu ea se ung din abundenta painicile taiate in doua pe lungime. Feliile de cascaval se taie in doua, obtinandu-se doua triunghiuri. Cu ajutorul unei scobitori se fixeaza pe painea unsa cu branza, in locul panzelor. In varf se infige cate o maslina neagra. Barcutele se pot servi pe frunze de salata verde.

    EXTRATERESTRU

  • INGREDIENTE: un grepfrut sau un ananas, 3 bete de frigarui, fructe proaspete sau din compot (ananas, capsuni, mere, pere, banane, struguri, caise, piersici, kiwi etc.)
  • PREPARARE: Un grepfrut sau un ananas se decoreaza, dupa preferinta, folosind scobitori, cu ochi (stafide), gura (o feliuta de lamaie sau de mar), nas (o boaba de strugure). Pe cele trei bete de frigarui se infig alternativ cubulete sau feliute de fructe proaspete. Frigaruile se infig in ananas sau grepfrut, imitand antenele extraterestrilor.

    ROSII VESELE

  • INGREDIENTE: 6 rosii, o legatura de patrunjel, salata de vinete, masline, morcov fiert.
  • PREPARARE: Rosiile se despica in partea superioara, dar nu de tot, suficient pentru a obtine un capacel rabatabil. Cu ajutorul unei lingurite se scobeste miezul si se umple rosia cu salata de vinete. Capacelul nu va acoperi in intregime rosia, astfel incat sa dea impresia unei guri larg deschise. In partile laterale se infige cate un buchetel de patrunjel, in loc de par. Doua rondele de masline se asaza in locul ochilor, iar in mijlocul lor, o bucatica de morcov fiert.

    DINOZAURI PUSI PE SOTII

  • INGREDIENTE: 6 painici alungite, un castravete, 6 felii de cascaval, un morcov, masline.
  • PREPARARE: Painicile se taie in doua pe lungime, dar nu de tot. In interior se asaza felia de cascaval. Morcovul se taie betisoare si se asaza peste felia de cascaval. Castravetele se taie felioare si se infige in spatele dinozaurului, intruchipand solzii ososi. Coada se face dintr-un betisor mai lung de morcov. Maslinele se infig cu ajutorul unor scobitori in locul ochilor. Dinozaurii se servesc pe frunze de salata.
  • Citeşte mai multe despre:   ingrediente,   morcov,   preparare

     



    Mai multe titluri din categorie

    Liviu şi Andrei se transformă în trupa Andre la Te cunosc de undeva! Andreea Bălan nu rezistă şi pleacă de lângă colegii ei   

    Liviu şi Andrei se transformă în trupa Andre la Te cunosc de undeva! Andreea Bălan nu rezistă şi pleacă de lângă colegii ei   
        Cea mai nouă gală Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbătă, de la 20:00, la Antena 1 îi va pune pe toţi cei 11 concurenţi ai transforming show-ului într-o ipostază foarte dificilă. Având...

    Cine sunt cele 25 de pretendente la inima Burlacului

    Cine sunt cele 25 de pretendente la inima Burlacului
    Galerie Foto Prima întâlnirea a Burlacului cu cele 25 de pretendente va avea loc astăzi, de la 20.30, la Antena 1, într-o locație de vis și nu este lipsită de emoții....

    Modul în care porți geanta spune multe despre personalitatea ta

    Modul în care porți geanta spune multe despre personalitatea ta
    Galerie Foto Totul în jurul nostru ne trimite semnale, pe care noi le recepționăm într-un anumit fel. De fapt, nu putem trăi fără a comunica, iar acest lucru nu se referă doar la vorbirea articulată, ci și la limbajul...

    Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti

    Cum facem vestiţii mucenici moldoveneşti
    Mucenicii moldoveneşti sau sfinţişori, așa cum mai sunt denumiți în anumite zone ale țării, sunt preparatele care nu lipsesc de pe masă de Sfinții 40 de Mucenici, din 9 martie. Iată cea mai simplă...

    Circuite noi pentru vizitatori, în jurul celor mai frumoase castele

    Circuite noi pentru vizitatori, în jurul celor mai frumoase castele
    Galerie Foto Castelul Peleș înseamnă și parcul din jurul clădirilor istorice. Tezaurul natural al domeniului Peleș este aproape la fel de important precum cel construit. Peisagiști renumiți au contribuit la frumusețea...

    La 17 ani, Daria Ștefania merge în finala iUmor! Cea de-a treia ediție, lider de audiență

    La 17 ani, Daria Ștefania merge în finala iUmor! Cea de-a treia ediție, lider de audiență
    Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon iUmor, difuzată miercuri seara, între orele 20.30 – 22.56, la Antena 1, a fost lider de audiență la nivelul publicului comercial din mediul urban. Astfel, la nivelul...

    Cea de-a treia ediție iUmor a fost lider de audiență

    Cea de-a treia ediție iUmor a fost lider de audiență
    Cea de-a treia ediţie a celui mai nou sezon iUmor, difuzată miercuri seara, între orele 20.30 – 22.56, la Antena 1, a fost lider de audiență la nnivelul publicului comercial din mediul urban. Astfel, la...

    Chefi la cuțite – lider de audiență. Connect-R a venit în emisiune la rugămintea fiicei sale

    Chefi la cuțite – lider de audiență.  Connect-R a venit în emisiune la rugămintea fiicei sale
    Galerie Foto Marți seara Chefi la cuțite a fost din nou lider de audiență la nivelul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Conform Kantar Media, show-ul de pe Antena 1 a obținut o audiență medie de...

    Donald Trump, roast istoric la iUmor, miercuri, de la 20.30, la Antena 1

    Donald Trump, roast istoric la iUmor, miercuri, de la 20.30, la Antena 1
    Galerie Foto Personaje istorice și contemporane îi vor ține pe cei trei jurați iUmor în alertă pe tot parcursul sezonului zece, iar miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1, își face apariția însuși fostul președinte al...

    Cum poți deveni make-up artist: sfaturi pentru primii pași și o viziune productivă

    Cum poți deveni make-up artist: sfaturi pentru primii pași și o viziune productivă
    Meseria de make-up artist presupune, înainte de toate, pasiune și dedicare. Nu toți pasionații de machiaj, look și tehnici de înfrumusețare pot face o carieră din asta, dar dacă eștii perseverent și îți...

    Redescoperirea relației sau a căsniciei: ce poți face pentru a dezvolta constant pasiunea pentru partener

    Redescoperirea relației sau a căsniciei: ce poți face pentru a dezvolta constant pasiunea pentru partener
    Relațiile de lungă durată și căsniciile au nevoie de atenție, o bună gestionare a conflictelor și, de multe ori, compromisuri. Deoarece este foarte greu, spre imposibil, să ai aceleași sentimente ca cele din pr...

    Chefi la cuțite – lider de audiență cu cel de-al doilea episod. Show-ul a fost urmărit de peste 2 milioane de telespectatori

    Chefi la cuțite – lider de audiență cu cel de-al doilea episod. Show-ul a fost urmărit de peste 2 milioane de telespectatori
    Galerie Foto Luni seara, Chefi la cuțite s-a clasat pe primul loc în topul audiențelor la nivelul publicului comercial. Conform Kantar Media, show-ul de pe Antena 1 a obținut o audiență medie de 9.7 puncte de rating și 29.2 co...

    Parfumurile orientale: descoperă de ce au devenit atât de populare în întreaga lume?

    Parfumurile orientale: descoperă de ce au devenit atât de populare în întreaga lume?
    Galerie Foto Lumea fascinantă a parfumurilor este plină de varietate! Dacă te adâncești în subiect măcar puțin, vei observa imediat că tehnicile de realizare a parfumurilor, formele și compozițiile lor sunt...

    Debut în forță pentru noul sezon Chefi la cuțite. Emisiunea a fost lider de audiență pe publicul comercial

    Debut în forță pentru noul sezon Chefi la cuțite. Emisiunea a fost lider de audiență pe publicul comercial
    Galerie Foto Sezonul 9 Chefi la cuțite a debutat în forță duminică seara la Antena 1. Conform Kantar Media, show-ul a fost lider de audiență la nivelul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o...

    Toto Dumitrescu se alătură distribuţiei serialului Adela, de la Antena 1

    Toto Dumitrescu se alătură distribuţiei serialului Adela, de la Antena 1
    Galerie Foto Toto Dumitrescu se alătură distribuţiei proiectului Adela, de la Antena 1. În cel mai nou serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production, difuzat în fiecare joi, de la 20:30, la Antena...
    Serviciul de email marketing furnizat de