x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Jucarii gustoase

0
Autor: Simona Chiriac 31 Mai 2006 - 00:00
Jucarii  gustoase
CAIET DE RETETE
De ce fac oare copiii mofturi la mancare? Stramba din nas atunci cand trebuie sa manance supa sau carnita, nu le place deloc sucul de fructe si nici nu vor sa auda de legume fierte. Sa fie de vina talentul culinar al mamicilor sau poate mancarea devine gustoasa de-abia cu varsta? Cine stie? Cu certitudine insa, copiii trebuie sa manance preparate bogate in vitamine si proteine, ca sa creasca mai repede mari.

Ce am putea face in aceasta situatie? Ganditi-va cat sunt de importante jucariile pentru ei. Le sunt atat de dragi, incat nu ezita sa se culce cu ele in patut sau sa le duca la plimbare in parc. Va dati seama cat de incantati ar fi daca le-ar si putea manca? Iepurasi care topaie si poposesc in gura lor larg deschisa, arici cu tepi gustosi de alune, rosii zambarete, dinozauri mereu pusi pe sotii....

ARICI

  • INGREDIENTE: 250 g biscuiti, 125 g nuci, un pahar cu apa, 5 linguri cu zahar, 3 linguri cu cacao, esenta de vanilie, fulgi de migdale prajite.
  • PREPARARE: Se face mai intai un sirop mai gros din apa, zahar, vanilie si cacao, pe aragaz, la foc mediu. Intre timp se macina foarte bine biscuitii si nucile (in loc de nuci se pot folosi alune prajite si descojite), apoi se pun intr-un castron mai inalt. Se toarna siropul fierbinte si se amesteca, obtinandu-se o pasta groasa. Cu mana uda se modeleaza corpul ariciului (o forma ovala, alungita). Se pudreaza cu cacao si se lasa in frigider ca sa se intareasca. Cand este gata, se infig fulgi de migdale prajite in locul tepilor, afine sau bombonele in locul ochilor. Aricii se servesc pe servetele colorate.

    PORCUSORI

  • INGREDIENTE: 6 oua, doi morcovi, boabe de piper, o salata verde, o jumatate de telina, un ardei gras.
  • PREPARARE: Ouale se fierb tari si se descojesc. Morcovii se fierb si apoi se taie in fasii. Din ei se vor face codita si urechile porcusorului. In loc de picioruse se vor folosi betisoare mai groase de telina. Boabele de piper vor fi ochii. Porcusorii se asaza pe frunze de salata verde, pe un platou. Se orneaza cu rondele de ardei gras rosu.
  • RATUSTE SAU IEPURASI

  • INGREDIENTE: 6 oua, 6 cartofi mai mici, un ardei gras, boabe de piper, un morcov, scobitori, maioneza, masline.
  • PREPARARE: Ouale se fierb pana cand devin tari, apoi se descojesc. Piciorusele se fac din felioare de morcov sau masline. Ciocul ratustei sau urechile iepurasului se fac din felioare de morcov fiert, iar ochisorii, din boabe de piper. Ardeiul gras verde se taie fasii mai mici si se introduce cate o fasie in partile laterale ale oului, in loc de aripioarele ratustei. Un platou se acopera cu maioneza si pe el se asaza ratustele si iepurasii.

    BARCUTE

  • INGREDIENTE: 6 painici ovale, branza de vaci, marar, unt, 3 felii de cascaval, 6 masline negre, sare.
  • PREPARARE: Se amesteca branza de vaci cu unt, marar si sare pana cand devine cremoasa. Cu ea se ung din abundenta painicile taiate in doua pe lungime. Feliile de cascaval se taie in doua, obtinandu-se doua triunghiuri. Cu ajutorul unei scobitori se fixeaza pe painea unsa cu branza, in locul panzelor. In varf se infige cate o maslina neagra. Barcutele se pot servi pe frunze de salata verde.

    EXTRATERESTRU

  • INGREDIENTE: un grepfrut sau un ananas, 3 bete de frigarui, fructe proaspete sau din compot (ananas, capsuni, mere, pere, banane, struguri, caise, piersici, kiwi etc.)
  • PREPARARE: Un grepfrut sau un ananas se decoreaza, dupa preferinta, folosind scobitori, cu ochi (stafide), gura (o feliuta de lamaie sau de mar), nas (o boaba de strugure). Pe cele trei bete de frigarui se infig alternativ cubulete sau feliute de fructe proaspete. Frigaruile se infig in ananas sau grepfrut, imitand antenele extraterestrilor.

    ROSII VESELE

  • INGREDIENTE: 6 rosii, o legatura de patrunjel, salata de vinete, masline, morcov fiert.
  • PREPARARE: Rosiile se despica in partea superioara, dar nu de tot, suficient pentru a obtine un capacel rabatabil. Cu ajutorul unei lingurite se scobeste miezul si se umple rosia cu salata de vinete. Capacelul nu va acoperi in intregime rosia, astfel incat sa dea impresia unei guri larg deschise. In partile laterale se infige cate un buchetel de patrunjel, in loc de par. Doua rondele de masline se asaza in locul ochilor, iar in mijlocul lor, o bucatica de morcov fiert.

    DINOZAURI PUSI PE SOTII

  • INGREDIENTE: 6 painici alungite, un castravete, 6 felii de cascaval, un morcov, masline.
  • PREPARARE: Painicile se taie in doua pe lungime, dar nu de tot. In interior se asaza felia de cascaval. Morcovul se taie betisoare si se asaza peste felia de cascaval. Castravetele se taie felioare si se infige in spatele dinozaurului, intruchipand solzii ososi. Coada se face dintr-un betisor mai lung de morcov. Maslinele se infig cu ajutorul unor scobitori in locul ochilor. Dinozaurii se servesc pe frunze de salata.
  • Citeşte mai multe despre:   ingrediente,   morcov,   preparare

     

    Ştiri din .ro


    PUBLICITATE
     





    Mai multe titluri din categorie

    Căpitanul României şi al Barcelonei, Gică Popescu, prezintă la Antena 1 seria Super Prieteni

    Căpitanul României şi al Barcelonei, Gică Popescu, prezintă la Antena 1 seria  Super Prieteni
    Galerie Foto Începând de miercuri, 23 iunie, de la ora 23:45, fostul mare capitan al României şi al  Barcelonei, Gică Popescu, aduce la Antena 1 şi pe as.ro o serie de interviuri-eveniment cu foşti mari jucători de...

    Cele mai bune 5 sfaturi pentru unghii frumoase și sănătoase

    Cele mai bune 5 sfaturi pentru unghii frumoase și sănătoase
    Galerie Foto Toate femeile își doresc unghii frumoase și îngrijite. Uneori acestea pot avea pete deschise sau întunecate pe suprafața lor, sau alte probleme care indică instalarea unei boli. Iată câteva semne de pe unghii...

    Alessia Sana, trimisă în Finala de Popularitate a celui de-al zecelea sezon Next Star

    Alessia Sana, trimisă în Finala de Popularitate a celui de-al zecelea sezon Next Star
    Galerie Foto La doar 8 ani, micuța Alessia Sana a urcat curajoasă pe scena Next Star și a ales să cânte o piesă uriașă, care i-a adus simpatia juraților și voturile celor de acasă....

    Mel Gibson își revine după ani de procese și dependența de alcool

    Mel Gibson își revine după ani de procese și dependența de alcool
    După problemele cu alcoolul şi litigiile din justiţie, Mel Gibson şi-a recăpătat forma fizică. Fotografii recente îl arată pe actor într-o formă bună, după ce a trecut pe la sala de forţă. Actorul ameri...

    Regina Elisabeta, întâmpinată cu urale la festivalul de hipism Royal Ascot

    Regina Elisabeta, întâmpinată cu urale la festivalul de hipism Royal Ascot
    Regina Elisabeta  II-a a ajuns la Ascot, pentru ultima zi de curse de cai. Prinţul Charles şi soţia sa, Camilla, au fost şi ei la Royal Ascot, acest obiectiv fiind vizitat anual de mai bine de 600.000 de fani ai...

    Marius Pancu va prezenta Observatorul de Noapte, la Antena 1: „Sunt nerăbdător să mă reîntâlnesc cu telespectatorii, în direct, din noua casă!”

    Marius Pancu va prezenta Observatorul de Noapte, la Antena 1: „Sunt nerăbdător să mă reîntâlnesc cu telespectatorii, în direct, din noua casă!”
    Galerie Foto Începând din 21 iunie, jurnalistul Marius Pancu va prezenta Observatorul de Noapte, de luni până joi, la Antena 1. „Sunt nerăbdător să mă reîntâlnesc cu telespectatorii, în direct, din noua casă! Cu...

    Serialul Adela, lider de audienţă

    Serialul Adela, lider de audienţă
    Galerie Foto Dezvăluirile uluitoare şi momentele încărcate de tensiune din cele mai noi episoade ale serialului Adela, difuzate aseară la Antena 1, i-au ţinut pe telespectatori cu sufletul la gură. Proiectul produs de...

    Dorian Popa, cuprins de emoții la Next Star: ”Nu pot să mai vorbesc, pentru că deja dau în plâns!

    Dorian Popa, cuprins de emoții la Next Star: ”Nu pot să mai vorbesc, pentru că deja dau în plâns!
    Nu e ușor ca cineva să îl lase fără cuvinte pe Dorian Popa, cu atât mai puțin să îl emoționeze până la lacrimi, dar un concurent reușește asta sâmbătă, de la 20.00, la Antena 1, într-o nouă ediție...

    Patru trucuri pentru plante mai sănătoase

    Patru trucuri pentru plante mai sănătoase
    Galerie Foto Cu toate ploile şi lipsa tratamentelor, nu doar florile de curte sunt afectate, ci şi cele de apartament. Aşa că Oana Matei, inginer horticultor, are câteva sfaturi pentru plantele noastre din...

    Sportul după pandemie. Actorul Will Smith îşi reaminteşte exerciţiile la sală

    Sportul după pandemie. Actorul Will Smith îşi reaminteşte exerciţiile la sală
    Sportul după pandemie. Actorul Will Smith îşi reaminteşte exerciţiile la sală, într-un clip amuzant devenit viral. Actorul a postat un clip amuzant pe Twitter, în care face mai multe exerciţii în...

    Hoteluri care spun istoria modernă a litoralului Bulgariei

    Hoteluri care spun istoria modernă a litoralului Bulgariei
    Unele hoteluri n-au fost construite la întâmplare, iar istoria lor este importantă pentru a-nțelege cum s-au dezvoltat anumite zone turistice. Hotelul fostului președinte al Bulgariei este un astfel de punct de...

    (P) Lenjerii de pat și pături Cocolino pentru sezonul de iarnă: cele mai noi tendințe

    (P) Lenjerii de pat și pături Cocolino pentru sezonul de iarnă: cele mai noi tendințe
    Așa cum vara căutăm să folosim lenjerii de pat cât mai răcoroase, pentru a putea obține un somn cât mai odihnitor și mai bun, la fel și iarna ne propunem să folosim lenjerii de pat călduroase și...

    Ştirile de la Antena 1, cea mai mare cotă de piaţă din acest an

    Ştirile de la Antena 1, cea mai mare cotă de piaţă din acest an
    Galerie Foto Programele de ştiri de la Antena 1 şi-au consolidat poziţia în clasamentul audienţelor în prima jumătate a anului, fiind din ce în ce mai urmărite la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste...

    Reshape on a budget - cum revitalizezi spațiul cu un buget accesibil

    Reshape on a budget - cum revitalizezi spațiul cu un buget accesibil
    Pandemia cu noul coronavirus ne-a izolat în case pentru cea mai lungă perioadă de timp din istorie. Am stat pe canapea mai mult decât am făcut-o vreodată - acolo am învățat, am mâncat, am socializat. Sub...

    Narcisa Birjaru din echipa lui chef Scărlătescu, prima femeie câștigătoare la Chefi la cuțite

    Narcisa Birjaru din echipa lui chef Scărlătescu,  prima femeie câștigătoare la Chefi la cuțite
    Galerie Foto Miercuri seară, Chefi la cuțite și-a desemnat câștigătorul sezonului 9, iar vestea a venit cu o premieră pentru cel mai iubit show culinar. Pentru prima dată în nouă sezoane o femeie a reușit să spargă...
    Serviciul de email marketing furnizat de