x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Liz Taylor - o gurmandă

Liz Taylor - o gurmandă

16 Mai 2007   •   00:00

Faimă, glorie, roluri de excepţie, scandaluri, bărfe, opt căsătorii, droguri, alcool... Despre Elizabeth Taylor sau "fata cu ochi violeţi", cum i se mai spunea, s-au scris peste 52 de cărţi, dintre care şapte sunt despe viaţa ei, despre filmele in care a jucat, despre fundaţia infiinţată pentru ajutorarea persoanelor infectate cu HIV.

Faimă, glorie, roluri de excepţie, scandaluri, bărfe, opt căsătorii, droguri, alcool... Despre Elizabeth Taylor sau "fata cu ochi violeţi", cum i se mai spunea, s-au scris peste 52 de cărţi, dintre care şapte sunt despe viaţa ei, despre filmele in care a jucat, despre fundaţia infiinţată pentru ajutorarea persoanelor infectate cu HIV. Ultima carte apărută despre celebra actriţă a fost scrisă de J. Randy Taraborrelli, care a afirmat că această lucrare "este un tribut pentru o femeie care a trăit şi a iubit intens şi care a fost o activistă sinceră in lupta contra HIV".

Plăcerea de a mănca

Care sunt plăcerile culinare ale "ultimului star al Hollywood-ului de altădată"? Intr-un interviu realizat de creatorul de modă Michael Kors şi publicat in revista Harper’s Bazaar, Liz Taylor declara: "Nu m-aş infometa niciodată pentru a fi ca unele staruri de la Hollywood. Imi place prea mult să mănănc şi ador plăcerile vieţii. Sunt o hedonistă". Doar că plăcerea de a mănca s-a transformat in boală. De fiecare dată, cănd avea vreo problemă sau cănd divorţa, alinarea sufletească şi-o găsea in măncare. Pui prăjiţi, piure de cartofi, şniţele de porc, homari, torturi cu frişcă sunt doar căteva dintre preparatele din care se infrupta cu lăcomie renumita actriţă. După anii ’90 insă se ingrăşase atăt de mult incăt a fost nevoită să ţină o dietă, recomandată de nutriţionistul Derrick Duck: soia, tofu, preparate din peşte slab şi, obligatoriu, opt pahare cu apă pe zi.

La un moment dat, referindu-se la căsătoriile sale, Liz Taylor a afirmat: "Căsătoria este ca un meniu la restaurant: trebuie să aştepţi să se digere alimentele ca să vezi dacă ai făcut alegerea bună". De aceea, probabil, diva s-a căsătorit de opt ori, pentru că de fiecare dată şi-a "digerat" mai greu sau mai uşor soţii!

Vinegretă cu puţine calorii

Ingrediente: un căţel de usturoi presat, 5 linguri de supă sau bulion, o lingură de ulei vegetal, o lingură de suc de lămăie, o lingură de oţet balsamic, jumătate lingură de arpagic, jumătate linguriţă de haţmaţuchi, 1/8 linguriţă de sos Tabasco (acest sos se prepară din ardei iuţi roşii, tăiaţi mărunt, oţet alb şi sare), 1/4 linguriţă de sare şi 1/4 linguriţă de piper negru.

Preparare: Se amestecă primele şapte ingrediente şi se lasă deoparte, la marinat, cel puţin două ore. După aceea se adaugă sosul Tabasco, sarea şi piperul după gust. Toate se amestecă foarte bine. Această vinegretă se foloseşte la salate, in special cele de crudităţi, sau ca un sos pentru diverse legume preparate.

×
Subiecte în articol: vedete