x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Lumea sarbatoreste

Lumea sarbatoreste

11 Apr 2005   •   00:00

Ziua de 16 aprilie este declarata de americanii din Alma Ziua Spanacului. De 19 ani, ei sarbatoresc aceasta leguma plina de vitamine.

Simbolul festivalului este celebrul personaj de desene animate Popeye Marinarul. Asa cum spun organizatorii, orasul Alma devine pentru o zi capitala mondiala a spanacului. Si pentru ca fara spectacol nici un festival nu poate exista, cei de aici s-au gandit sa organizeze un concurs pe doua sectiuni: dans si muzica, pentru tinerii cu varste cuprinse intre 13 si 21 de ani. Pentru ca spanacul este cel care da putere si forta, in cadrul acestui festival mai are loc si un turneu de baschet.

BRUTARIE. In perioada 16-20 aprilie, in Franta va avea loc "Europain", un eveniment dedicat in exclusivitate produselor de panificatie si dulciurilor. Printre manifestari se numara un concurs dedicat inovatiilor, Cupa Internationala la Panificatie, Campionatul Mondial de Inghetata si o intrecere intre cei mai buni preparatori de inghetata din lume. Vizitatorii vor putea sa admire si sa deguste produse de brutarie, de patiserie, ciocolata si inghetata. Nu vor lipsi nici producatorii de echipamente de profil si nici demonstratiile. Organizatorii se asteapta la 18.000 de vizitatori din afara Frantei.

NATURAL. Londra va gazdui in perioada 17-18 aprilie un festival dedicat produselor naturale. Anul trecut au fost 500 de expozanti din 50 de tari. Pentru ca produsele ecologice sunt inca o tema de discutie fierbinte, la acest eveniment vor avea loc si seminarii, la care vor lua parte 65 de cercetatori. (Cristina Catana)

×
Subiecte în articol: gastronomie