● Mod de preparare:
1 Prazul se curăţă, se spală, se taie bucăţi potrivite, rondele sau cuburi. Se opăreşte cinci minute în apă cu sare, se scoate cu o spumieră şi se pune într-o strecurătoare.
2 Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet absorbant şi se taie bucăţi potrivite.
3 Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă carnea şi se prăjeşte până devine aurie.
4 Se adaugă ceapa tăiată peştişori, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari.
5 Se călesc două minute, se adaugă prazul, baconul tăiat cubuleţe, roşiile date pe răzătoare, sare şi piper după gust.
6 Se adaugă puţin din apa în care a fiert prazul şi se fierbe totul 10-15 minute. Se presară pătrunjel tocat şi se serveşte imediat.
● Sfat: Se serveşte ca atare, cu mămăligă, piure de cartofi sau salată de varză acră.
● Băutura: Fetească Neagră
Citește pe Antena3.ro