x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mâncare de praz cu carne

Mâncare de praz cu carne

02 Noi 2010   •   00:00
Mâncare de praz cu carne
5999-135651-untitled1.jpg● Ingrediente: 600 g carne de porc, 300 g bacon, 4 fire de praz, o ceapă albă, o ceapă roşie, un morcov, un ardei gras, doi căţei de usturoi, 3 roşii, 200 ml ulei de floarea-soarelui, sare, piper, pătrunjel, mălai, cartofi, varză acră

● Mod de preparare:
1
Prazul se curăţă, se spală, se taie bucăţi potrivite, rondele sau cuburi. Se opăreşte cinci minute în apă cu sare, se scoa­te cu o spumieră şi se pune într-o strecurătoare.

2 Carnea de porc se spală, se şterge cu un şervet absorbant şi se taie bucăţi potrivite.

3 Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă carnea şi se pră­jeşte până devine aurie.

4 Se adaugă ceapa tăiată peştişori, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi morcovul dat pe răză­toarea cu ochiuri mari.

5 Se călesc două minute, se adaugă prazul, baconul tăiat cubuleţe, roşiile date pe răzătoare, sare şi piper după gust.

6 Se adaugă puţin din apa în care a fiert prazul şi se fierbe totul 10-15 minute. Se presară pătrunjel tocat şi se serveşte imediat.

● Sfat: Se serveşte ca atare, cu mămăligă, piure de cartofi sau salată de varză acră.
● Băutura: Fetească Neagră

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne