● Mod de preparare:
1 Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe sau se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari.
2 Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt. Dovleceii se spală, se taie cubuleţe şi se pun într-un bol.
3 Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg şi se taie bucăţele. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovul şi ţelina, se călesc două minute, apoi se adaugă ardeii şi dovleceii.
4 Se ţin pe foc până încep să capete o culoare aurie, se adaugă carnea de pui şi se condimentează.
5 Se prăjeşte totul cinci minute, se adaugă roşiile date prin răzătoare şi pasta de tomate dizolvată în două căni cu apă.
6 Se fierbe totul până ce carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă, se verifică de gust, se adaugă tija de ţelină tocată mărunt, ceapa şi usturoiul tocate şi se mai fierb zece minute.
● Sfat: Se serveşte caldă, cu mămăligă sau salată de varză roşie.
● Băutura: Fetească Neagră
Citește pe Antena3.ro