x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Mâncărică de pui

Mâncărică de pui

10 Noi 2010   •   00:00
Mâncărică de pui
6012-136686-untitled1.jpg● Ingrediente: două piepturi de pui, doi morcovi, un dovlecel, doi ardei capia, două le­gături ceapă verde, 3 căţei de usturoi, 4 roşii, o ţelină mică, o tijă de ţelină, un ardei iute mic,  o lingură cu pastă de tomate, 200 ml ulei, mălai, varză roşie.

● Mod de preparare:
1 Morcovii şi ţelina se curăţă de coa­jă, se spală şi se taie cubu­le­ţe sau se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari.

2 Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt. Dovleceii se spală, se taie cubuleţe şi se pun într-un bol.

3 Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg şi se taie bucăţele. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun morcovul şi ţelina, se călesc două minute, apoi se adaugă ardeii şi dovleceii.

4 Se ţin pe foc până încep să capete o culoare aurie, se adaugă carnea de pui şi se condimentează.

5 Se prăjeşte totul cinci minute, se adaugă roşiile date prin răzătoare şi pasta de tomate dizolvată în două căni cu apă.

6 Se fierbe totul până ce carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă, se verifică de gust, se adaugă tija de ţelină tocată mărunt, ceapa şi usturoiul tocate şi se mai fierb zece minute.

● Sfat: Se serveşte caldă, cu mămăligă sau salată de varză roşie.
● Băutura: Fetească Neagră

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din carne