CAIET DE RETETE / PREPARATE DIN PESTE
Pestele este unul dintre acele alimente care ofera, pe langa un gust deosebit, proteine, vitamine si minerale necesare unei sanatati de invidiat. De aceea, indiferent de sortimentul de peste, putem fi siguri ca masa pe care o pregatim este una aleasa. Si nu am constatat noi primii acest lucru.
De sute de ani pestele este mancarea aristocratilor. La mesele de la curtile regale din Europa, capetele incoronate serveau preparate din peste la toate dineurile. Aratau in acest fel ca isi pretuiau oaspetii oferindu-le cele mai alese bucate. Si astazi este foarte usor sa pregatesti o masa gustoasa folosind peste. Retete sunt nenumarate si pentru gospodine foarte indemanatice, dar si pentru cele care incep abia acum ucenicia intr-ale bucatariei. Cel mai simplu este sa prajim pestele, dar daca timpul ne permite putem sa incercam cateva retete de stiuca umpluta sau alte delicatese.
| ||
Supa de peste |
| ||
Heringi marinaresti |
|
Pui de balta paneDupa cum se stie, de la broaste (numite si pui de balta) se folosesc numai muschii de pe piciorusele din spate. Daca aveti pui de balta proaspeti, alegeti picioarele din spate, jupuiti-le, spalati-le bine, uscati-le cu un servet sau hartie absorbanta. Daca sunt din comert, atunci aveti grija doar sa fie spalate si uscate. Puneti puii de balta intr-un vas in care se afla putin ulei si sucul de la o lamaie, si ii lasati timp de 30-40 de minute sa se marineze. Dupa aceea ii scoateti, ii dati prin ou batut si pesmet si ii prajiti in ulei fierbinte, la foc iute. Se servesc cu mujdei (in care s-a pus o lingurita de otet de vin si verdeata tocata). |
| ||
Cartofi umpluti cu peste |
SFATURI SI SECRETE CULINARE
|
|
Citește pe Antena3.ro