Cartofi umpluti
cu peste
![](poze/0/0/0/0/0/2/2/6/0/22602_poza.jpg) |
|
Ai nevoie de 4 cartofi, 175 g ton in ulei (conserva), doi castraveti murati sau in otet, o lingura de patrunjel verde (tocat), o ceapa verde, doua linguri de ulei (e mai bine cu ulei de masline), o lingura de zeama de lamaie, doua masline negre (mamut) si piper dupa gust. Mai intai se fierb cartofii in coaja (e bine sa alegem cartofi sapunari), care se curata apoi de coaja si se lasa sa se raceasca. Se taie pe lungime, dupa care se scobesc usor cu o lingurita, dandu-le o grosime egala, de aproximativ un centimetru-un centimetru si jumatate. Pestele se farama usor cu furculita si se amesteca bine cu urmatoarele ingrediente: patrunjelul tocat, uleiul de masline, miezul cartofilor (zdrobit cu furculita), castravetii (taiati cuburi mici si scursi de zeama), ceapa verde (tocata marunt), sarea, piperul si zeama de lamaie. Daca amestecul nu este destul de bine legat, se mai adauga, dupa gust, fie ulei de masline, fie zeama de lamaie. Cu aceasta mixtura se umplu cartofii, care se garnisesc cu felioare de masline negre si frunzulite de patrunjel. Se asaza pe un platou garnisit cu salata verde sau alte salate decorative (rucola etc.) si se dau la frigider. Se servesc ca aperitiv.