x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Meniu de gală la Summitul NATO

0
30 Apr 2008 - 00:00

Meniul servit la dineul oficial din 2 aprilie 2008, oferit de ­excelenţa Sa, domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, cu ocazia Summitului NATO.

Dineu oficial

 

 

Meniul servit la dineul oficial din 2 aprilie 2008, oferit de ­excelenţa Sa, domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, cu ocazia Summitului NATO.

Gustare româ­nească “Carpatină” – Carne din piept de raţă cu foie-gras în man­tie de ciocolată cu aromă de tur­tă dulce servită cu confit de cea­pă cu stafide. Ge­latină de fa­zan cu carotte, în­velită cu brîn­ză de capră, servită cu cremă de hrean cu me­re şi sfeclă roşie. Pastetă de cerb lopătar cu caise uscate pe buchet de salată cu dressing de portocale şi sos “Cumberland”.

Medalion de păstrugă marinată cu ierburi aromate, înve­lit in zucchini, la grătar, servit pe pat de tăiţei de casă cu morcov şi gulioară. Sos spu­mat de unt cu limette şi perle de Caviar “Beluga”. Roşie cherry concasé cu pesto.

Duet de căprioară şi curcan în mantie de costiţă ­afumată, servit cu ştrudel din cartofi dulci cu chimen, piure de ţelină, spanac soté, ragout de căpşuni cu mango şi sos de ienupăr cu frişcă.

Charlotte cu iaurt şi fructe de pădure cu sos de piersici şi zmeură.

 

 

 

 

Duet de căprioară şi curcan în mantie de costiţă afumată

 

 

 

Ingrediente: pentru duet: 400 g muşchi de căprioară,

400 g piept de curcan, 250 g costiţă afumată,

200 ml fond de vînat, 50 ml frişcă lichidă, 20 ml vin roşu, sare, piper, cimbrişor, ienupăr; pentru ştrudel cu cartofi dulci şi chimen: 200 g cartofi dulci, 200 g cartofi, 200 g foaie de plăcintă, 50 g unt, 10 g chimen, 3 ouă, sare, piper alb măcinat; ­pentru piure de ţelină şi spanac soté: 200 g ţelină rădăcină, 100g spanac proaspăt, 50 g unt, 300 ml lapte, sare, piper, nucşoară; pentru ragout de căpşuni şi mango: 100 g căpşuni, 50 g mango, 10 g amidon, 20 ml vin roşu, 20 ml ulei de măsline, sare, zahăr, oţet balsamic.

 

Preparare: Mai întîi se pregăteşte duetul. Pieptul de curcan se taie pe lungime, de mărimea muşchiului de căprioară, se condimentează cu sare, piper şi cimbrişor, apoi se bardează cu costiţă afumată. Rulada obţinută se frige pe grătarul încins pînă se formează o crustă la suprafaţă, apoi se dă la cuptor la 180°C, circa 10 minute. Se păstrează la cald. ­Fondul de vînat se dă în clocot, se adaugă vin roşu, ienupăr zdrobit şi frişcă lichidă, se strecoară, apoi se ţine la cald.

 

În continuare se pregăteşte ştrudelul cu cartofi dulci şi chimen. Se fierb ambele soiuri de cartofi în coajă, cartofii dulci se curăţă şi se taie cubuleţe, cartofii albi se pasează şi se amestecă bine cu unt, sare, piper alb şi cubuleţe de cartofi dulci. Cu această compoziţie se umple foaia de plăcintă şi se formează un ştrudel. Se unge cu ou bătut şi se presară chimen. Se dă la cuptor 20 minute la 180°C.

 

Pentru piureul de ţelină şi spanac soté se fierbe ţelina tăiată cubuleţe în lapte, apoi se pasează şi se adaugă unt, sare şi nucşoară. Spanacul se sotează în unt şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. La sfîrşit se prepară ragout de căpşuni şi mango. Se taie cubuleţe căpşunile şi mango şi se sotează în ulei de măsline, se adaugă sare, zahăr şi oţet balsamic. Amidonul se dizolvă în vin roşu, se adaugă în ragout şi se mai dă un clocot.

 

Pe farfurie se montează duetul de căprioară şi curcan în mantie de costiţă afumată, alături de ştrudelul cu cartofi dulci şi chimen, piureul de ţelină şi spanac soté şi ragout de căpşuni şi mango.

Citeşte mai multe despre:   sare,   cartofi,   dulci,   profesionistii

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Parfumurile orientale: descoperă de ce au devenit atât de populare în întreaga lume?

Parfumurile orientale: descoperă de ce au devenit atât de populare în întreaga lume?
Galerie Foto Lumea fascinantă a parfumurilor este plină de varietate! Dacă te adâncești în subiect măcar puțin, vei observa imediat că tehnicile de realizare a parfumurilor, formele și compozițiile lor sunt...

Debut în forță pentru noul sezon Chefi la cuțite. Emisiunea a fost lider de audiență pe publicul comercial

Debut în forță pentru noul sezon Chefi la cuțite. Emisiunea a fost lider de audiență pe publicul comercial
Galerie Foto Sezonul 9 Chefi la cuțite a debutat în forță duminică seara la Antena 1. Conform Kantar Media, show-ul a fost lider de audiență la nivelul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani cu o...

Toto Dumitrescu se alătură distribuţiei serialului Adela, de la Antena 1

Toto Dumitrescu se alătură distribuţiei serialului Adela, de la Antena 1
Galerie Foto Toto Dumitrescu se alătură distribuţiei proiectului Adela, de la Antena 1. În cel mai nou serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production, difuzat în fiecare joi, de la 20:30, la Antena...

Burlacul, emoționat înainte de a se întâlni cu cele 25 de fete: ”Nu sunt bărbatul perfect, sunt omul care va încerca din răsputeri să te facă fericită!”

Burlacul, emoționat înainte de a se întâlni cu cele 25 de fete: ”Nu sunt bărbatul perfect, sunt omul care va încerca din răsputeri să te facă fericită!”
Galerie Foto Emoționat și nerăbdător să își întâlnească aleasa, Andi Constantin a ales să împărtășească toate aceste trăiri cu cele 25 de fete pe care le va întâlni vineri, 5 martie, de la 20.30, la Antena 1, în...

Ce conditii trebuie sa indeplineasca un stetoscop bun

Ce conditii trebuie sa indeplineasca un stetoscop bun
Cum sa alegi un stetoscop bun? Alegerea unui stestoscop presupune multa atentie si este nevoie sa tinem cont de anumite aspecte atunci cand vrem sa achizitionam unul potrivit. Asta pentru ca acesta este un element ese...

Ce spun ducii de Sussex în primul interviu după mutarea în California

Ce spun ducii de Sussex în primul interviu după mutarea în California
Primul interviu al ducilor de Sussex după renunțarea la obligațiile care le reveneau în cadrul familiei regale britanice a fost acordat celebrei realizatoare Oprah Winfrey și va fi difuzat integral...

Incident la Hollywood. Câinii răpiți ai cântăreței Lady Gaga au fost găsiți

Incident la Hollywood. Câinii răpiți ai cântăreței Lady Gaga au fost găsiți
După ce doi dintre câinii celebrei cântărețe americane Lady Gaga au fost furați zilele trecute la Los Angeles au fost recuperați de poliție. Diva pop a oferit o recompensă de 500.000 de dolari, scrie...

Despre optimism și avantajele persoanelor optimiste

Despre optimism și avantajele persoanelor optimiste
Studiile făcute de-a lungul timpului au arătat că optimismul influențează durata și calitatea vieții. De exemplu, medicii de la Mount Sinai St. Luke’s Hospital, din Statele Unite, au derulat mai multe studii...

Chefi la cuțite revine cu sezonul 9. Show-ul va fi difuzat în fiecare duminică, luni și marți la Antena 1

Chefi la cuțite revine cu sezonul 9.  Show-ul va fi difuzat în fiecare duminică, luni și marți la Antena 1
Galerie Foto Duminică, 28 februarie, ora 20.00, Chefii la cuțite se întorc la Antena 1 cu sezonul numărul 9. Miza este și mai mare sezonul acesta pentru Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Pe lângă mult râvnitul titlu de...

Templul lui Amon-Ra, construit timp de 2.000 de ani 

Templul lui Amon-Ra, construit timp de 2.000 de ani 
Galerie Foto Valea Nilului uimește prin discrepanța între extremele parcă puse la un loc de mâna unui creator îndrăgostit de contraste. Civilizația antică se împletește cu cea a Egiptului de astăzi, dar își primește,...

Răzvan Fodor, despre secretul unei căsnicii fericite: ”Bărbatul perfect și femeia perfectă există”

Răzvan Fodor, despre secretul unei căsnicii fericite: ”Bărbatul perfect și femeia perfectă există”
Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul va avea premiera vineri, 5 martie, de la ora 20.30, la Antena 1. Andi Constantin este pregătit să plece în cea mai importantă călătorie din viața sa, la capătul căr...

Ediţie specială Neatza cu Răzvan şi Dani, finala Mireasa şi marea premieră Chefi la cuţite sezonul nouă se văd duminică la Antena 1

Ediţie specială Neatza cu Răzvan şi Dani, finala Mireasa şi marea premieră Chefi la cuţite sezonul nouă se văd duminică la Antena 1
Galerie Foto Ultima zi a lunii iubirii va fi sărbătorită cu ediții speciale la Antena 1! Astfel, duminica aceasta, încă de la primele ore ale dimineţii şi până târziu în noapte, telespectatorii se vor putea delecta cu...

Cum să îți transformi apartamentul în biroul temporar ideal

Cum să îți transformi apartamentul în biroul temporar ideal
Galerie Foto În ultima perioadă, tot mai multe companii au renunțat la munca de la birou. Din motive de siguranță, angajații au început să lucreze din confortul propriei locuințe, lucru ce este, pe de-o parte, plăcut...

Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul va avea premiera vineri, 5 martie, la Antena 1

Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul va avea premiera vineri, 5 martie, la Antena 1
Galerie Foto Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul, va avea premiera vineri, 5 martie, de la ora 20.30, la Antena 1. Andi Constantin este pregătit să plece în cea mai importantă călătorie din viața sa, la capătul...

Trei zile îți fură privirea

Trei zile îți fură privirea
Galerie Foto Trei zile dedicate alegerii cadourilor care marchează venirea primăverii – marți, miercuri și joi. Doar în această săptămână te pregătești să întâmpini primăvara cu bijuterii alese, piese decorative de...
Serviciul de email marketing furnizat de