x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Meniu de gală la Summitul NATO

0
30 Apr 2008 - 00:00

Meniul servit la dineul oficial din 2 aprilie 2008, oferit de ­excelenţa Sa, domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, cu ocazia Summitului NATO.

Dineu oficial

 

 

Meniul servit la dineul oficial din 2 aprilie 2008, oferit de ­excelenţa Sa, domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, cu ocazia Summitului NATO.

Gustare româ­nească “Carpatină” – Carne din piept de raţă cu foie-gras în man­tie de ciocolată cu aromă de tur­tă dulce servită cu confit de cea­pă cu stafide. Ge­latină de fa­zan cu carotte, în­velită cu brîn­ză de capră, servită cu cremă de hrean cu me­re şi sfeclă roşie. Pastetă de cerb lopătar cu caise uscate pe buchet de salată cu dressing de portocale şi sos “Cumberland”.

Medalion de păstrugă marinată cu ierburi aromate, înve­lit in zucchini, la grătar, servit pe pat de tăiţei de casă cu morcov şi gulioară. Sos spu­mat de unt cu limette şi perle de Caviar “Beluga”. Roşie cherry concasé cu pesto.

Duet de căprioară şi curcan în mantie de costiţă ­afumată, servit cu ştrudel din cartofi dulci cu chimen, piure de ţelină, spanac soté, ragout de căpşuni cu mango şi sos de ienupăr cu frişcă.

Charlotte cu iaurt şi fructe de pădure cu sos de piersici şi zmeură.

 

 

 

 

Duet de căprioară şi curcan în mantie de costiţă afumată

 

 

 

Ingrediente: pentru duet: 400 g muşchi de căprioară,

400 g piept de curcan, 250 g costiţă afumată,

200 ml fond de vînat, 50 ml frişcă lichidă, 20 ml vin roşu, sare, piper, cimbrişor, ienupăr; pentru ştrudel cu cartofi dulci şi chimen: 200 g cartofi dulci, 200 g cartofi, 200 g foaie de plăcintă, 50 g unt, 10 g chimen, 3 ouă, sare, piper alb măcinat; ­pentru piure de ţelină şi spanac soté: 200 g ţelină rădăcină, 100g spanac proaspăt, 50 g unt, 300 ml lapte, sare, piper, nucşoară; pentru ragout de căpşuni şi mango: 100 g căpşuni, 50 g mango, 10 g amidon, 20 ml vin roşu, 20 ml ulei de măsline, sare, zahăr, oţet balsamic.

 

Preparare: Mai întîi se pregăteşte duetul. Pieptul de curcan se taie pe lungime, de mărimea muşchiului de căprioară, se condimentează cu sare, piper şi cimbrişor, apoi se bardează cu costiţă afumată. Rulada obţinută se frige pe grătarul încins pînă se formează o crustă la suprafaţă, apoi se dă la cuptor la 180°C, circa 10 minute. Se păstrează la cald. ­Fondul de vînat se dă în clocot, se adaugă vin roşu, ienupăr zdrobit şi frişcă lichidă, se strecoară, apoi se ţine la cald.

 

În continuare se pregăteşte ştrudelul cu cartofi dulci şi chimen. Se fierb ambele soiuri de cartofi în coajă, cartofii dulci se curăţă şi se taie cubuleţe, cartofii albi se pasează şi se amestecă bine cu unt, sare, piper alb şi cubuleţe de cartofi dulci. Cu această compoziţie se umple foaia de plăcintă şi se formează un ştrudel. Se unge cu ou bătut şi se presară chimen. Se dă la cuptor 20 minute la 180°C.

 

Pentru piureul de ţelină şi spanac soté se fierbe ţelina tăiată cubuleţe în lapte, apoi se pasează şi se adaugă unt, sare şi nucşoară. Spanacul se sotează în unt şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. La sfîrşit se prepară ragout de căpşuni şi mango. Se taie cubuleţe căpşunile şi mango şi se sotează în ulei de măsline, se adaugă sare, zahăr şi oţet balsamic. Amidonul se dizolvă în vin roşu, se adaugă în ragout şi se mai dă un clocot.

 

Pe farfurie se montează duetul de căprioară şi curcan în mantie de costiţă afumată, alături de ştrudelul cu cartofi dulci şi chimen, piureul de ţelină şi spanac soté şi ragout de căpşuni şi mango.

Citeşte mai multe despre:   sare,   cartofi,   dulci,   profesionistii

 



Mai multe titluri din categorie

(P) Lenjerii de pat și pături Cocolino pentru sezonul de iarnă: cele mai noi tendințe

(P) Lenjerii de pat și pături Cocolino pentru sezonul de iarnă: cele mai noi tendințe
Așa cum vara căutăm să folosim lenjerii de pat cât mai răcoroase, pentru a putea obține un somn cât mai odihnitor și mai bun, la fel și iarna ne propunem să folosim lenjerii de pat călduroase și...

Ştirile de la Antena 1, cea mai mare cotă de piaţă din acest an

Ştirile de la Antena 1, cea mai mare cotă de piaţă din acest an
Galerie Foto Programele de ştiri de la Antena 1 şi-au consolidat poziţia în clasamentul audienţelor în prima jumătate a anului, fiind din ce în ce mai urmărite la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste...

Reshape on a budget - cum revitalizezi spațiul cu un buget accesibil

Reshape on a budget - cum revitalizezi spațiul cu un buget accesibil
Pandemia cu noul coronavirus ne-a izolat în case pentru cea mai lungă perioadă de timp din istorie. Am stat pe canapea mai mult decât am făcut-o vreodată - acolo am învățat, am mâncat, am socializat. Sub...

Narcisa Birjaru din echipa lui chef Scărlătescu, prima femeie câștigătoare la Chefi la cuțite

Narcisa Birjaru din echipa lui chef Scărlătescu,  prima femeie câștigătoare la Chefi la cuțite
Galerie Foto Miercuri seară, Chefi la cuțite și-a desemnat câștigătorul sezonului 9, iar vestea a venit cu o premieră pentru cel mai iubit show culinar. Pentru prima dată în nouă sezoane o femeie a reușit să spargă...

Ștefan Bănică, amintiri emoționante despre prima dată când a urcat pe scenă  alături de tatăl său, la vârsta de cinci ani

Ștefan Bănică, amintiri emoționante despre prima dată când a urcat pe scenă   alături de tatăl său, la vârsta de cinci ani
Juratul Ștefan Bănică va povesti cu emoție, sâmbătă, de la 20.00, la Antena 1, într-o nouă ediție Next Star, despre cum s-a simțit când a urcat prima dată pe scenă alături de celebrul său tată.  ...

Curățenia în casă: sfaturi pentru a nu pierde prea mult timp cu treburile casnice

Curățenia în casă: sfaturi pentru a nu pierde prea mult timp cu treburile casnice
A păstra curățenia în casă este necesar nu doar dacă ții la aspectul estetic al locuinței, ci și pentru a menține sănătatea familiei. Realizarea treburilor domestice este pentru unele persoane o modalitate...

Numele finaliștilor din sezonul 9 Chefi la cuțite, dezvăluit în această seară

Numele finaliștilor din sezonul 9 Chefi la cuțite,  dezvăluit în această seară
Galerie Foto Ediția de luni seară a adus la Chefi la cuțite lacrimi de fericire pentru semifinaliștii sezonului 9 și a culminat cu o tensiune care a atins cote maxime în bucătăria celui mai iubit show culinar. Alexandru...

Ținute la modă cu pantofi sport

Ținute la modă cu pantofi sport
Galerie Foto În lumea modei, pantofii sport au devenit un accesoriu esențial care nu trebuie să lipsească din dressingul unei doamne sau domnișoare. Îi adorăm, îi colecționăm, îi purtăm în fiecare zi…însă cum ne...

Maria Ene, trimisă în Finala de Popularitate a sezonului 10 Next Star

Maria Ene, trimisă în Finala de Popularitate a sezonului 10 Next Star
Maria Ene și harpa sa au cucerit, sâmbătă seara , la Antena 1, nu doar inimile juraților, ci și pe ale celor de acasă, astfel că micuța a fost trimisă în Finala de Popularitate a celui de-al zecelea sezon...

Chefi la cuțite și-a ales semifinaliștii sezonului 9 Emisiunea, lider de audienţă

Chefi la cuțite și-a ales semifinaliștii sezonului 9  Emisiunea, lider de audienţă
Galerie Foto Ediția plină de tensiune de duminică seară a restabilit rândurile la bancurile de lucru Chefi la cuțite și a dezvăluit numele semifinaliștilor sezonului 9, în urma celor două lupte de foc din bucătăria...

(P) Supliment nutritiv impotriva naparlirii excesive la caini si pisici, SHED-X

(P)  Supliment nutritiv impotriva naparlirii excesive la caini si pisici, SHED-X
Shed-X este un supliment 100% natural, cu actiune completa si garantata in scopul combaterii naparlirii excesive in maxim 3-6 saptamani. Este formulat stiintific de catre Doctori in Nutritia Animalelor pentru a respecta...

Bella, fetița care a uimit întreaga planetă cu abilitățile sale, urcă pe scena Next Star

Bella, fetița care a uimit întreaga planetă cu abilitățile sale, urcă pe scena Next Star
Galerie Foto La doar șapte ani, Bella Devyatkina vorbește opt limbi străine și va face o demonstrație sâmbătă, de la ora 20.00, la Antena 1, într-o nouă ediție Next Star....

Cum se organizează o înmormântare în Bucuresti

Cum se organizează o înmormântare în Bucuresti
Momentul trecerii în neființă a unei persoane dragi este greu, de multe ori chiar traumatizant. Nimic nu poate alina definitiv durerea resimțită, însă există câteva lucruri care te pot ajuta să treci mai ușor...

Turismul balnear ne reface după pandemie

Turismul balnear ne reface după pandemie
După foarte mult timp de sedentarism și izolare, revenirea la tratamentele balneare este benefică atât pentru refacerea sistemului nostru imunitar, cât și pentru economie. Putem arde calorii și ne putem reface, du...

Intact Media GroupHealth Foru​​​​​​​m - Impactul abonamentelor medicale în sănătate și economie

Intact Media GroupHealth Foru​​​​​​​m - Impactul abonamentelor medicale în sănătate și economie
Galerie Foto Mai bine să previi decât să repari, iar apoi să ajungi să cheltui sume enorme, și nu de puține ori cu efecte minime. Un principiu simplu, pe care România nu îl aplică în niciun sector al economiei, iar...
Serviciul de email marketing furnizat de