Sfaturile ne sunt date de Aurelia Marinescu, autoarea bestseller-ului “Codul bunelor maniere astazi“, aparut la Editura Humanitas
Dupa ce stapana sau stapanul casei ne ureaza “Pofta buna!“ sau spune “Va rog sa va serviti“ putem incepe sa mancam. De pe platou vom lua bucata cea mai apropiata de noi. Nu este politicos sa umplem farfuria cu varf. Mancarea nu o vom taia in bucati mari, dar nici prea mici, sa cada din furculita. De asemenea, nu este frumos sa taiem de la inceput bucata de carne “ca sa scapam de grija“. Daca mai aproape de noi se afla un cos cu paine, iar cineva ne cere o felie, ii vom oferi cosul cu totul, in nici un caz nu vom pune mana pe felia de paine si i-o vom da. Painea se rupe folosind ambele maini.
Chiar daca am terminat, nu ne ridicam de la masa. Gazda se ridica prima, semn ca masa a luat sfarsit.
SFAT. Scobitorile nu se pun pe masa. In cazul in care ai absoluta nevoie de ele, i le vei cere gazdei si se vor folosi la baie.
Citește pe Antena3.ro