x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniu de maniere - Jos coatele de pe masa!

Meniu de maniere - Jos coatele de pe masa!

09 Iun 2004   •   00:00

Nu este suficient sa stim sa apreciem ce avem in farfurie sau bucatarul. La fel de important este sa stim sa ne purtam pentru ca asa vom sti sa facem fata diverselor situatii cand trebuie sa manuim cutitul si furculita.

Educatia unei persoane este dovedita sau nu de comportamentul sau la masa. Indiferent daca suntem in postura de invitat sau gazda, exista reguli minime ce trebuie respectate.

Tinuta la masa este poate primul indiciu ca o persoana stie sa se comporte corect. Trebuie sa stam drept, dar nu intepeniti si cat mai aproape de masa. Nici prea departe de masa nu trebuie sa ne asezam, pentru ca oricat de atenti am fi riscam sa ne patam.

Picioarele nu trebuie asezate sub scaun, dar nici intinse foarte mult pentru a nu-i deranja pe cei asezati in fata noastra. Pozitia mainilor este foarte importanta. Bratele si mai ales coatele nu trebuie asezate pe masa. In nici un caz, nu trebuie sa tinem cu mainile farfuria din care mancam. Pozitia corecta este cea cu bratele lipite de corp si cu incheieturile mainilor sprijinite pe marginea mesei, langa farfurie. In momentul servirii, aceasta tinuta se schimba insa vom avea grija sa avem coatele cat mai aproape de trunchi.

Sfaturile ne sunt date de Aurelia Marinescu, autoarea bestsellerului "Codul bunelor maniere astazia, aparut la Editura Humanitas.

SFAT

"Cand ne asezam la masa trebuie sa avem grija sa nu punem scaunul prea departe, pentru ca riscam sa ne patam"
×
Subiecte în articol: masa gastronomie