x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    14 Feb 2007   •   00:00
"Plenus venter non studet libenter (O burta plina nu iubeste studiul)"
proverb latin

  • Costel Angelescu, Brasov:
  • "Va rog sa-mi spuneti cum pot sa inlatur rapid mirosul de peste crud de pe maini si din casa. Multumesc."
    Pentru a scoate mirosul de peste, va spalati bine pe maini cu apa si sapun, dupa care va clatiti cu o solutie de apa cu otet. Tot asa puteti sa spalati si tacamurile, tocatorul din lemn sau plastic si tot ce ati folosit la curatarea pestelui. In ceea ce priveste mirosul din casa, acesta se schimba daca puneti intr-un vas, pe aragaz, la clocotit otet in care ati adaugat o frunza de dafin. La fel de bine puteti pune cateva picaturi de otet direct pe plita incinsa. Apoi aerisiti bine camera si aprindeti betisoare parfumate. Un miros deosebit il au plantele autohtone ca: radacina de iarba mare, menta, levantica, busuiocul.

  • Carmen Marinescu, Bucuresti:
  • "Am fost intr-o vizita, la o cunostinta si am mancat sandvisuri cu fulgi de branza. Va rog sa-mi spuneti cum pot obtine si pastra fulgii de branza?"
    Cumparati o bucata de o jumatate de kilogram de branza, din care doriti, pe care o puneti in frigider, intr-un vas pe care nu-l acoperiti si scurgeti zilnic apa din vas. Lasati sa se usuce timp de o saptamana, dupa care, chiar daca nu s-a uscat prea bine, o dati pe razatoarea fina. Puneti pe un platou fulgii si ii lasati tot in frigider pana cand se vor usca si vor capata culoarea untului. Rasfirati-i din cand in cand cu o furculita. Cand constatati ca si-au micsorat volumul si sunt uscati ii puteti pune intr-o cutie cu gaurele in capac. Gaurelele au rolul de a face ca branza sa se aeriseasca si sa se usuce mai mult. Folositi fulgii de branza cu succes la prepararea omletelor si a tartelor.

    ×