x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    01 Dec 2010   •   17:36

Angelica Tudoran, Giurgiu. Vă oferim re­ţeta unei salate de peşte afumat, pentru care aveţi nevoie de următoarele in­gre­diente: 2 bucăţi macrou afumat, 4 car­tofi, 3 morcovi, 3 cepe, o ţelină, 5 măs­line negre sau verzi, 4 castraveţi în saramură, 4 linguri ulei de măsline, sa­re, pi­per, zeamă de lămâie, sfeclă roşie în oţet, o legătură de mărar şi pătrunjel. Preparare: Scoateţi pielea şi oasele de la peşte, tăiaţi-l bucăţi. Spălaţi şi fierbeţi cartofii în coajă, cu puţină sare. Radeţi mic morcovul şi ţelina, tocaţi ceapa, cu­răţaţi de coajă castraveţii, îi tăiaţi cubu­leţe mici şi îi scurgeţi de zeamă. Daţi sub un jet de apă rece cartofii fierţi, îi cu­răţaţi şi îi tă­iaţi cubuleţe. Puneţi în­tr-un vas ceapa, mor­covul, ţelina, car­to­fii, tur­naţi zeamă de lămâie, ulei şi un praf de sare. Ames­tecaţi şi lăsaţi 10 mi­nute, adă­ugaţi castraveţii, macroul, măs­­linele tăiate în do­uă, restul de ulei. Omo­geni­zaţi uşor, dre­geţi de sare, piper şi acru, cu zeamă de lămâie. Serviţi pe farfurii, în grămă­joare înconjurate de un strat de sfeclă ro­şie şi presărate cu verdeaţă.

 

Cristina Manolache, Bucureşti. Reţeta de aspic pentru preparate din peşte se pregăteşte din următoarele ingredien­te: 1 kg de tacâmuri şi un cap de crap, 2 morcovi, o ţelină, 2 cepe, un pătrunjel, boabe de ienibahar şi puţină sare. Pre­parare: Toate se pun la fiert în 3 li­tri de apă. Se ia spuma. Când a căzut car­nea de pe oase, se scot şi se mai la­să până se fierb legumele. Se scot legu­mele şi se lasă la limpezit. Se strecoară printr-o pân­ză. Se adaugă în zeamă 3 al­buşuri bătu­te şi se lasă la limpezit. Su­pa se stre­­coa­ră iar, se pune la foc mic, se ada­ugă zea­mă de lămâie şi gelatină pregă­ti­tă după indicaţiile de pe pliculeţ, se dre­ge de sa­re, se toarnă într-un vas şi se dă la rece. Când s-a întărit se poate toca în mici cub­u­leţe şi se ornează orice prepa­rat din peşte.

×
Subiecte în articol: meniuri cu timbru culinar