x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

08 Dec 2010   •   16:00

Silvia Todoran, Bucureşti
Pentru a pre­para chiftele de legume de post, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg cartofi, 3 morcovi, o ţelină potrivită, 2 cepe, 2 ardei graşi roşii, o legătură de mărar şi una de pătrunjel, sare, piper, ulei şi făină pentru prăjit. Preparare: puneţi cartofii, cu coajă, la fiert în apă cu puţină sare. Curăţaţi şi radeţi, pe răzătoarea mică, morcovii şi ţelina, tocaţi mărunt ardeii, cepele şi verdeaţa. Când s-au fiert cartofii îi curăţaţi cât sunt calzi, îi pasaţi repede şi bateţi cu furculiţa ca să se facă untoşi, adăugaţi celelalte ingrediente şi, dacă nu sunt bine legate, presăraţi o lingură de făină, apoi formaţi chifteluţe. După dorinţă, le tăvăliţi prin făină şi le prăjiţi în ulei încins, la foc potrivit. 

Georgeta Mihăilescu, Braşov
Vă ofer do­uă moduri de a prepara prunele usca­te, pentru care aveţi nevoie de următoa­rele ingrediente: 500 g prune uscate, 500 g tăiţei de casă, mai laţi (leşte), 200 g miez de nucă prăjit, 2 cepe,  sa­re, piper, zahăr tos. Preparare: puneţi pru­nel­e la înmuiat, de cu seară. Dimi­nea­ţă le scoateţi sâmburii şi le scurgeţi într-o strecurătoare. Puneţi tăiţeii la fiert, într-o cratiţă cu apă şi puţină sare. Pentru mâncare: încingeţi ulei într-o cratiţă şi înăbuşiţi ceapa tocată mărunt, adău­gând puţină apă şi un praf de sare. Când s-a înmuiat bine, adăugaţi tăiţeii, prunele, piper şi sare, după gust, şi lă­saţi la cuptor pentru 20 minute. Serviţi caldă şi cu un sos de roşii dulceag. Pentru desert: puneţi puţin ulei într-o tavă, adăugaţi tăiţeii şi prunele, presăraţi pu­ţină sare, amestecaţi şi acoperiţi cu folie de staniol, daţi la foc potrivit, la cuptorul încins, pentru 20 minute. Scoateţi din cuptor şi presăraţi miezul de nucă şi zahăr tos, topping după gust.

×
Subiecte în articol: culinar agenda gurmanda