x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    15 Dec 2010   •   17:09

Mihaela Gheorghiu, Ploieşti
Pentru a prepara clătite aveţi nevoie de următoarele ingrediente: două ouă, o cană de făină, un praf de sare, o lingură de ulei, apă călduţă sau lapte, esenţă de rom, vanilină, coajă rasă de portocală sau lămâie (în raport la ce le folosiţi), zahăr tos, o lingură de unt, fistic pisat, nuci pisate (după dorinţă), pentru 12 bucăţi subţirele. Preparare: Puneţi într-un vas mai adânc ouăle, sarea, făina, uleiul, esenţa şi amestecaţi energic, adăugând câte puţină apă călduţă (lapte), până obţineţi o compoziţie mai subţire ca smântâna. Lăsaţi la odihnit, apoi, dacă e cazul, adăugaţi făină sau apă, după cum s-a îngroşat compoziţia.

Luaţi o tigaie, ungeţi-o cu puţin ulei, încingeţi-o, scurgeţi uleiul, turnaţi cu polonicul din compoziţie, rotind tigaia ca să-i acopere tot fundul. Lăsaţi la foc potri­vit câteva secunde, ridicaţi marginea cu un cuţit şi verificaţi dacă s-a rumenit, apoi întoarceţi (folosind cuţitul sau măiestria) şi mai lăsaţi la fel. Scoateţi pe un platou şi le puneţi una peste alta. Le puteţi folosi imediat sau dacă le acoperiţi şi le daţi la frigider, chiar şi peste cinci zile. Pentru cele cu portocale, folosiţi esenţă de portocală în compoziţie.

Pentru umplutură, curăţaţi foarte bine fiecare feliuţă de portocală, apoi puneţi într-un vas o lingură de unt să se topească. Adăugaţi cinci linguri de zahăr tos cu trei linguri apă şi lăsaţi să se topeas­că. Dacă este foarte fierbinte, adăugaţi feliile de portocală şi câteva felii subţiri de coajă, apoi opriţi focul. Montaţi pe fiecare clătită feliuţe de portocală, rulaţi-le şi turnaţi peste ele sosul de la feliuţe şi presăraţi fistic pisat. Puteţi orna şi cu frişcă, fulgi de ciocolată sau ciocolată topită.

×
Subiecte în articol: culinar agenda gurmanda