x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    19 Ian 2011   •   17:21

Ionela Albu, Mediaş. Pentru a prepara clă­tite cu iaurt aveţi nevoie de urmă­toa­rele ingrediente: 500 ml iaurt, un ou, un praf de sare, o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1-1,5 cană de făi­nă, 2 linguri de zahăr, după gust, coa­jă de lămâie, zahăr vanilinat. Bateţi oul cu sare şi zahărul apoi îl turnaţi într-un castron în care aţi pus iaurtul amestecat cu bicarbonatul. Dacă iaurtul este bi­ne le­gat şi scurs de zer, adăugaţi, treptat, o cană de făină. În cazul în care com­po­zi­ţia este prea apoasă, adăugaţi făină pâ­nă obţineţi un fel de smântână mai groa­să, apoi adăugaţi mirodeniile dorite. În cazul în care le doriţi sărate, adăugaţi foarte puţin zahăr şi nu puneţi mirode­nii. Pentru cele cu caşcaval, puteţi proceda astfel: preparaţi compoziţia să­ra­tă, prăjiţi pe o parte bliniile iar când le întoarceţi, imediat, presăraţi caşcaval ras pe faţa deja prăjită. Caşcavalul se va lipi de blinie şi nu se va cufunda în aluatul deja întărit, aşa cum vă doriţi. În raport de mărimea lor, le puteţi folosi aco­perite cu gem sau ciocolată pe cele dulci, iar pe cele sărate le puteţi acoperi cu creme din brânză, pate de ficat etc. E recomandabil să nu le faceţi mari.

 

Mire­la Tudor, Bucureşti. Vă oferim o reţetă cu peşte pentru care aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 700 g file de peşte (cod, pangrasius, crap), 500 g roşii, 2 ouă, 2 căni de lapte, 2 cepe, 3 linguri ulei, 2 linguri zeamă de lămâie, o lingură făină, o legătură pătrunjel, sa­re şi piper, după gust. Preparare: Mon­taţi într-o tavă unsă cu puţin ulei, file­urile de peşte presărate cu puţină sare, piper şi sucul de lămâie. Tăiaţi rondele roşiile. Tocaţi fin ceapa şi pătrunjelul. Peste fileuri montaţi rondele de roşii şi presăraţi un praf de sare. Bateţi ouăle, turnaţi laptele, ceapa fin tocată, uleiul şi adăugaţi făina. Dregeţi de sare şi piper şi adăugaţi jumătate din pătrunjelul to­cat. Omogenizaţi bine, apoi turnaţi compoziţia peste peşte şi daţi la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 40-45 mi­nute. Serviţi cu pătrunjel verde. (V.B.)

×
Subiecte în articol: meniuri cu timbru culinar agenda gurmanda