x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    02 Feb 2011   •   16:58

Violeta Mihăilescu, Bucureşti. Pentru a prepara o plăcintă rapidă, cu varză sau cu carne, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 5 ouă,  200 g iaurt, 250 g maioneză,o linguriţă zahăr, o linguriţă sare, 1/2 pahar de faină, un pacheţel praf de copt; pentru umplutură, 500 g varză tocată, o lingură unt, 2 linguri pesmet, sare, piper, 2 căţei de usturoi.

Preparare: încingeţi cuptorul. Într-un bol puneţi maioneza, amestecaţi cu iaurtul, adăugaţi ouăle şi încorporaţi bine. Presăraţi zahărul, sarea, praful de copt şi făina, apoi mixaţi bine şi veţi obţine o compoziţie moale. Tăiaţi cât mai fin varza şi o frecaţi cu mâna cu puţină sare. Adăugaţi piper şi ustu­roiul pisat. Ungeţi o tavă cu unt şi tapetaţi cu pesmet, apoi puneţi varza. Turnaţi în tavă, peste varză, alualtul moale, neteziţi cât mai bine cât să acopere toată varza şi daţi la cuptor, la foc potrivit pentru 45 de minute, când se va rumeni frumos şi se va umfla. Pe măsură ce se răceşte se va lăsa. Serviţi rece sau caldă. Se poate încălzi în cuptor. Dacă doriţi o plăcintă cu carne vă trebuie 750 g pulpă de porc, fiartă cu un morcov, o ceapă, un ardei gras, o foaie de dafin. Când carnea este bine fiartă, se dă la răcit şi se dă prin maşina de tocat. Se pune într-o tigaie, cu o lingură de unt, sare, piper şi se lasă la scăzut 15 minute, amestecând mereu. Se drege de sare şi se adaugă 2 căţei de ustu­roi bine pisaţi. Se amestecă bine şi apoi se toarnă în tava tapetată cu pesmet, se nivelează bine şi se toarnă compoziţia de blat.

×
Subiecte în articol: meniuri cu timbru culinar