x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    09 Feb 2011   •   19:21
Loreta Murgu, Timişoara. Un aluat rapid pentru plăcintă se poate obţine din următoarele ingrediente: 100 g unt, o linguriţă drojdie uscată, 2 linguriţe zahăr, un ou, un sfert pahar apă, un sfert pahar lapte, o jumătate de linguriţă de sare şi un pahar şi jumătate de făină. Preparare: puneţi într-un vas apa călduţă cu o linguriţă de zahăr, amestecaţi şi lăsaţi 10 minute. Adăugaţi oul şi laptele cald, bateţi bine. Amestecaţi făina cu o linguriţă de zahăr, sarea şi untul până formaţi un aluat gloduros peste care turnaţi drojdia cu ou, obţinând un aluat. Dacă este mai moale adăugaţi puţină făină sau dacă este prea tare adăugaţi puţină apă călduţă. Coca trebuie să fie elastică şi moale. Împărţiţi aluatul în două bucăţi, una mai mare pentru baza şi pereţii tăvii, cealaltă mai mică pentru acoperit. Poate fi folosit cu umpluturi de brânză, carne, legume (varză, spanac).


Felicia Macovei, Ploieşti. Pentru a prepara păstrăv la cuptor aveţi nevoie de ingredientele următoare: 4 păstrăvi potriviţi, 4 cepe, 3 morcovi, 4 roşii, 1 linguriţă de busuioc uscat, 1 linguriţă cimbru, piper, sare, ulei.  Preparare: Curăţaţi şi spălaţi peştele, îl porţionaţi, îl daţi cu puţină sare şi piper. Lăsaţi 2-3 ore. Încingeţi cuptorul! Curăţaţi şi spălaţi legumele. Tăiaţi morcovii rondele şi ceapa felii mai grosuţe. Decojiţi roşiile şi tăiaţi-le felii groase. Le amestecaţi, într-un castron, cu puţină sare, piper, busuioc, cimbru, 5 linguri de ulei şi lăsaţi 15 minute. Într-o tavă, cu o spumieră, puneţi legumele, montaţi deasupra bucăţile de peşte, peste care turnaţi zeama de la legume şi daţi la cuptor pentru o oră şi jumătate. Ungeţi peştele cu sos din tavă şi încercaţi dacă s-au copt legumele, adăugând puţină apă clocotită dacă e cazul.

×