Felicia Macovei, Ploieşti. Pentru a prepara păstrăv la cuptor aveţi nevoie de ingredientele următoare: 4 păstrăvi potriviţi, 4 cepe, 3 morcovi, 4 roşii, 1 linguriţă de busuioc uscat, 1 linguriţă cimbru, piper, sare, ulei. Preparare: Curăţaţi şi spălaţi peştele, îl porţionaţi, îl daţi cu puţină sare şi piper. Lăsaţi 2-3 ore. Încingeţi cuptorul! Curăţaţi şi spălaţi legumele. Tăiaţi morcovii rondele şi ceapa felii mai grosuţe. Decojiţi roşiile şi tăiaţi-le felii groase. Le amestecaţi, într-un castron, cu puţină sare, piper, busuioc, cimbru, 5 linguri de ulei şi lăsaţi 15 minute. Într-o tavă, cu o spumieră, puneţi legumele, montaţi deasupra bucăţile de peşte, peste care turnaţi zeama de la legume şi daţi la cuptor pentru o oră şi jumătate. Ungeţi peştele cu sos din tavă şi încercaţi dacă s-au copt legumele, adăugând puţină apă clocotită dacă e cazul.
Citește pe Antena3.ro