x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    09 Mar 2011   •   17:22

Corina Mateiciuc, Iaşi. Păstrăvul este un peşte care se poate pregăti şi la cup­tor. Pentru şase persoane aveţi ne­voie de următoarele ingrediente: 6 păs­trăvi potriviţi, 3 morcovi mari,  4 cepe, 4 roşii, o jumătate cană de ulei, o cană vin alb, sare, piper,  12 boabe de ienibahar, busuioc uscat sau foaie de dafin, după gust. Preparare: Curăţaţi şi tăiaţi capetele păstrăvilor, îi spălaţi, apoi îi tă­iaţi în jumătăţi pe lat, îi ungeţi cu ulei şi îi presăraţi cu sare, piper şi puneţi în fie­care bucată câte o boabă de ienibahar. Curăţaţi morcovii şi cepe­le. Tăiaţi rondele subţiri morcovii şi fide­luţă cepe­le. Roşiile le tăiaţi rondele. Pu­neţi în­tr-un vas ceapa şi morcovii, pre­să­raţi pu­ţină sare şi piper, stropiţi cu pu­ţin ulei şi puţin vin, apoi amestecaţi uşor. Într-o tavă adâncă turnaţi uleiul rămas, puneţi morcovii cu ceapa, mon­taţi o par­te din rondelele de roşii, pu­draţi cu sare, montaţi bucăţile de peşte peste legume, montaţi restul de roşii peste peşte, turnaţi vinul, presăraţi puţin bu­suioc şi puţină sare.

Daţi la cuptorul în­cins, la foc potri­vit, pentru mai mult de o oră. Încercaţi cu furculiţa dacă legu­me­le sunt bine coapte. Serviţi cu garnitură de orez sau cartofi natur. 

×
Subiecte în articol: culinar