x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    23 Mar 2011   •   17:43

Adriana Mihalcea, Ploieşti. Pentru a prepara gogoşile preferate aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 250 g brânză de vacă, 250 g făina, 200 g unt, 120 g zahăr pudră,  2 gălbenuşuri, 1 praf de copt, sare, ulei pentru prăjit. Preparare: Toate incredientele se frământă bine. Coca obţinută se acoperă şi se lasă să se odihnească o oră. Se întinde aluatul de grosimea unui deget, pe o masă pudrată cu făină, şi se taie cu o formă sau cu un pahar. Gogoşile se prăjesc în ulei încins pe ambele feţe până devin aurii.
Se scot pe un şervet de hârtie care preia excesul de ulei şi se presară cu zahăr pudră vanilat.

 

Georgiana Condescu, Brăila. Pentru reţeta cerută, aveţi nevoie de urmă­toarele ingrediente: 3 bucăţi avocado, un piept de pui, piper, sare, maioneză, o linguriţă muştar, 6 felii de ou fiert,  2 felii ardei gras roşu, măsline negre. Preparare: Se curăţă de coajă fructul avocado şi se taie în două, pe lungime. Se scot sâmburii. În interior se pune sare şi lămâie. Se pregăteşte o pastă din bucăţi mici de pui fiert amestecate cu maioneză, piper după gust şi o linguriţă de muştar. Se umplu jumătăţile de avocado cu acest amestec şi se acoperă cu maioneză, iar pentru decor se pune o felie de ou fiert şi bucăţele de măsline negre. Fiecare avocado se pune pe o frunză de salată, aşezate radial.

×
Subiecte în articol: culinar