x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    06 Apr 2011   •   17:52

Claudia Bedreag, Lugoj. Pentru a prepara tăiţei de cartofi pentru supă aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g cartofi, 200 g făină, un ou, sare. Preparare: Curăţaţi şi fierbeţi cartofii în apă cu puţină sare (ideal în aburi), îi scurgeţi bine, îi lăsaţi puţin să se răcească şi îi treceţi prin maşina de tocat. Adăugaţi un praf de sare, oul şi făina, apoi frământaţi. Faceţi din aluat rulouri mici sau după imaginaţie de 7-8 mm grosime şi le puneţi la fiert în supă. Când sunt gata fierte tăiţeii se ridică la suprafaţă. Îi puteţi folosi ca garnitură la fripturi, stropiţi cu unt şi puţin pesmet, cu ceapă prăjită sau cu sos de roşii, dar trebuie să îi fierbeţi în zeamă de legume. 

Simona Dumitrache, Tg Jiu. Pentru a prepara clătite cu varză aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 400 g foi de varză verde tăiate fideluţe fine, 2 ouă, o ceaşcă făină, 1 1/2 ceaşcă lapte, o lingură unt, sare, piper şi smântână sau iaurt. Preparare: Toate ingredientele se amestecă.

Se fac clătite obişnuite care se rumenesc pe ambele părţi în unt sau ulei, se aşază una peste alta într-un vas de Yena, ca să poată fi ţinute la cald în cuptor. Se servesc fierbinţi tăiate ca un tort, la fiecare porţie se pune câte o lingură de smântână sau de iaurt şi se presară mărar tocat fin (după dorinţă).

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda