x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    13 Apr 2011   •   22:23

Valentina Gruja, Cluj. Pentru a prepara o plăcintă de post cu ceapă şi mărar, aveţi nevoie de următoarele ingrediente pentru aluat: 500 g făină albă 000, 300 ml apă călduţă, un pachet drojdie proaspătă de 25 g (un pacheţel drojdie uscată), 2 linguriţe sare, o linguriţă zahăr; pentru umplutură: 2 legături ceapă verde, 1 legătură mărar, 3 linguri ulei, sare, ulei pentru prăjit. Preparare: Preparaţi maiaua din drojdie, puţină apă călduţă, zahărul şi o lingură de făină. Bateţi bine şi lăsaţi la crescut. Frământaţi aluatul, din maia şi toate ingredientele, până devine elastic şi se desface de pe mâini, apoi îl lăsaţi să crească cel puţin o oră.

Tocaţi ceapa şi mărarul, puneţi puţină sare şi cele 3 linguri de ulei, apoi amestecaţi bine. Împărţiţi aluatul în două, apoi fiecare bucată în două şi apoi cele 4 bucăţi iar în două, obţinând 8 gră­măjoare de aluat aproximativ egale. Fiecare grămăjoară se întinde într-o foaie cât mai subţire. Pe o jumătate din fiecare foaie se montea­ză 2 linguri de umplutură ce se acoperă cu cealaltă parte, apoi se apasă cu degetele pentru a lipi marginile. Nive­laţi cu sucitorul fără ca să iasă umplutura. Într-o tigaie puneţi ulei la în­cins, cam de 1 cm. Când e încins, prăjiţi plăcinţelele pe ambele părţi pâ­nă se rumenesc. Dacă se umflă, înţe­paţi-le cu furculiţa în câteva locuri.

×
Subiecte în articol: culinar