x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    21 Apr 2011   •   10:59
Irina Marcu, Bârlad. Pentru dovleac copt cu ciuperci ai nevoie de ingredientele: 1 kg dovleac ras, 300 g ciuperci, 100 g unt, 200 g smân­tână, 50 g caşcaval, 2 ouă, sare, piper, pesmet, pătrunjel, o lămâie. Prepa­rare: Căleş­te dovleacul în puţină apă cu un praf se sare şi 2 linguri zea­mă de lă­mâie până se înmoaie. Feliază ciupercile, înăbuşă-le în 50 g unt, cu sare şi piper. Adaugă pă­trunjelul to­cat. Unge un vas cu unt, pu­ne un strat de dovleac, apoi ciuperci­le şi aco­pe­ră cu restul de dovleac. Bate ouăle cu smân­tâna şi toarnă peste do­vleac, pre­sară caşcaval ras, puţin pesmet şi stro­peşte cu restul de unt topit. Dă la cup­torul încins, la foc potrivit, 25-30 de minute.

Antoaneta Dumitru, Bucureşti. Pentru o mâncare de post ai ne­voie de o cană de orez, o legătură de leur­dă, una de cea­pă verde, 2 fire de usturoi ver­de, 4 lin­guri mazăre fiartă, mărar şi pătrunjel, jumătate de ardei gras, un morcov, o lămâie, 4 linguri de ulei, sa­re, piper. Pune într-o cratiţă jumătate din ulei şi orezul spălat. Lasă-l 5 minute la foc po­trivit, adaugă două căni cu apă şi sare, apoi fierbe-l. Rade fin morcovul, taie cubuleţe arde­iul, toa­că cea­pa, verdeaţa şi usturo­iul, toacă fideluţă leurda. Ames­­tecă legu­me­le. Un­deş­te ore­zul fiert în apă rece, pune în­tr-un vas un strat de legu­me, unul de orez şi verde­ţuri. Ames­tecă uşor, adau­gă ulei, sare, piper şi zeamă de lămâie.

×