Antoaneta Dumitru, Bucureşti. Pentru o mâncare de post ai nevoie de o cană de orez, o legătură de leurdă, una de ceapă verde, 2 fire de usturoi verde, 4 linguri mazăre fiartă, mărar şi pătrunjel, jumătate de ardei gras, un morcov, o lămâie, 4 linguri de ulei, sare, piper. Pune într-o cratiţă jumătate din ulei şi orezul spălat. Lasă-l 5 minute la foc potrivit, adaugă două căni cu apă şi sare, apoi fierbe-l. Rade fin morcovul, taie cubuleţe ardeiul, toacă ceapa, verdeaţa şi usturoiul, toacă fideluţă leurda. Amestecă legumele. Undeşte orezul fiert în apă rece, pune într-un vas un strat de legume, unul de orez şi verdeţuri. Amestecă uşor, adaugă ulei, sare, piper şi zeamă de lămâie.
Citește pe Antena3.ro