x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru.

Meniuri cu timbru.

de Veronica Bectas    |    01 Iun 2011   •   21:00

Cristina Georgescu, Pitesti. Pentru o tarta de fructe rapida oferim o reteta de tarta cu struguri, pentru care ai nevoie de: aluat de tarte din comert, un kg struguri, 3 linguri cu nuci pisate; pentru crema: 3 linguri cu zahar, o lingura cu faina si una cu smantana, 3 oua, o ca­na cu lapte, vanilie, un praf de sare. Preparare: Pune aluatul intr-o for­ma de tarta unsa, presara nuca si ju­ma­tate din boabele de struguri. Intr-un vas amesteca ingredientele cremei si apoi toarna totul peste tarta. Adauga restul de boabe de struguri si da la cuptor la foc potrivit.

Liliana Neamtu, Galati. Un sos alb obtineti din urmatoarele ingrediente: 400 g iaurt gras, 200 g maioneza, 2-3 castraveti verzi sau murati, o capatana de usturoi, dupa gust, ciuperci din conserva mica, o legatura de marar, piper pisat, sare. Preparare: Curata si toaca marunt castravetii, apoi scurge-i de zeama, curata si piseaza crema ustu­roiul, scurge bine si toaca marunt ciupercile, spala si toaca fin mararul. Amesteca totul usor, drege de sare si pune pasta in boluri individuale si orneaza presarand piper pe deasupra.

Carolina Macarie, Bucuresti. Vin de Madera, de casa, din: 750 ml vin alb, zahar brun si 6 prune us­­cate. Pre­parare: Pune totul la fiert 10 minute, lasa la racit si-l poti folosi.

×
Subiecte în articol: culinar