"Ceea ce este mancare pentru un om poate fi o otrava de temut pentru altii"
Lucretius
Grasimile din supe, ciorbe, chiar si fripturi, se pot inlatura foarte usor lasand cuburi de gheata in oala. Grasimea se va lipi de cuburi pe masura ce amestecati. Apoi, scoateti cuburile inainte de a se topi. O alta varianta este sa prindeti cuburile intr-un saculet sau prosop de hartie si sa le agitati deasupra oalei. De asemenea, grasimea se agata si de frunzele de laptuca.
Daca aveti faina in cantitati mari trebuie sa o pastrati in saci din panza, curati. Este de preferat ca spatiul de depozitare sa fie in hambare curate, bine inchise, la loc aerisit si uscat, ferite de umiditate, mirosuri urate, insecte si rozatoare. Daca insa aveti cantitati mai mici, atunci atat malaiul, cat si faina se pastreaza intr-un loc uscat, in punga sau vas curat si acoperit, din metal ori sticla. In interiorul vasului cu malai sau faina se va introduce un obiect de fier, care da "raceala" si nu da voie malaiului sau fainei sa se incinga.
Citește pe Antena3.ro