x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Cristina Andreea Calin    |    25 Oct 2006   •   00:00

"Ceea ce este mancare pentru un om poate fi o otrava de temut pentru altii"
Lucretius

  • Elena Popescu:
  • "Deoarece as vrea sa evit grasimile, m-ar interesa sa stiu ce pot face pentru a inlatura mai usor grasimea lasata de carne la prepararea supelor sau a ciorbelor. Paleta nu o ia pe toata si, de cele mai multe ori, mancarurile imi ies foarte grase. Sunt constienta ca asa imi afectez atat sanatatea mea cat si a familiei mele si as vrea sa remediez problema."
    Grasimile din supe, ciorbe, chiar si fripturi, se pot inlatura foarte usor lasand cuburi de gheata in oala. Grasimea se va lipi de cuburi pe masura ce amestecati. Apoi, scoateti cuburile inainte de a se topi. O alta varianta este sa prindeti cuburile intr-un saculet sau prosop de hartie si sa le agitati deasupra oalei. De asemenea, grasimea se agata si de frunzele de laptuca.

  • Maria Istrate:
  • "As avea nevoie de un sfat legat de pastrarea malaiului si a fainei. In casa in care locuiesc este o umiditate foarte mare, asa incat de fiecare data aceste produse «trag» si nu ma mai pot folosi de ele."
    Daca aveti faina in cantitati mari trebuie sa o pastrati in saci din panza, curati. Este de preferat ca spatiul de depozitare sa fie in hambare curate, bine inchise, la loc aerisit si uscat, ferite de umiditate, mirosuri urate, insecte si rozatoare. Daca insa aveti cantitati mai mici, atunci atat malaiul, cat si faina se pastreaza intr-un loc uscat, in punga sau vas curat si acoperit, din metal ori sticla. In interiorul vasului cu malai sau faina se va introduce un obiect de fier, care da "raceala" si nu da voie malaiului sau fainei sa se incinga.

    ×