GASTRONOMIE
Targul HORECA de echipamente si utilaje pentru restaurante si baruri a inceput joi, la Neptun, si dureaza pana maine, duminica, 13 iunie. In colaborare cu Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism (ANBCT), organizatorii au preparat un salon gastronomic la Hotelul Dunarea.
IRINA COBUZ
Actori principali ai lansarii bucatelor pe litoralul 2004 au fost Dumitru Burtea, presedintele ANBCT si Andrei Dumitrescu, seful filialei "Litoral". La deschidere au mai participat reprezentanti ai primariei, importatori si oameni de afaceri. Preparatele celor 14 bucatari n-au fost admirate sau comentate. Invitatii au atacat platourile de cum au intrat pe usa. Fiecare isi facea loc cu coatele pentru a pune mai mult in farfurie.
"Cursurile de bucatari dureaza la noi doar sase luni, timp in care nu sunt asigurate nici macar materiile prime sau instructori adevarati", a recunoscut Burtea. Presedintele ANBCT a spus ca pe litoral este nevoie de o revolutie a gastronomiei. "Societatea s-a schimbat, metabolismul omului s-a schimbat. Acesta nu mai poate manca sosuri grele. Trebuie sa elaboram si sa cosmetizam bucatele romanesti. Trebuie sa gatim precum cei de afara". Intrebat cum primeste influentele, noutatile din domeniul bucatariei, Burtea si-a schimbat discursul: "Au aparut bucatariile etnice si se observa mai ales influenta asiatica. E un moft!"
Patronii stabilesc meniurile
Citește pe Antena3.ro
O NOUTATE DE 15 ANI