x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Mici secrete de toamnă

1
Autor: Veronica Bectas 19 Oct 2012 - 19:19
Mici secrete de toamnă
Bucuriile toamnei  nu se manifestă numai prin culorile minunate ale frunzişurilor şi cerul albastru. Bucuriile toamnei sunt şi roadele bogate ale grădinilor. De la fructele pomilor la zarzavaturile şi bogăţia legumelor, gospodinele se pot bucura de toate gamele. Acum este Raiul bucătăriei. Până şi cea mai nouă gospodină poate prepara câte ceva bun. Pentru asta, vă oferim câteva mici ajutoare care au efecte mari.  

Cum să facem oţeturi aromate
Toamna este sezonul preparării oţeturilor aromate.
Dacă doriţi să preparaţi oţeturi aromate, este bine să folosiţi sticle mai mici de un litru. Folosiţi plante proaspete, bine spălate, dar şi plante uscate. Este bine să puneţi în sticlă un sigur soi de plantă, pentru ca să puteţi alege şi combina, numai cât trebuie, atunci ce şi când se cere. Puneţi un oţet de calitate într-o sticlă şi adăugaţi una-două crenguţe de: tarhon, busuioc, rozmarin. Se lasă la aromat minim două luni, şi poate fi folosit cu succes la vinegretă.
Puteţi pune în sticle cu gura mai largă, ceapă tocată solzişori, cam un sfert din capacitatea sticlei, câteva boabe de piper şi apoi umpleţi cu oţet. Agitaţi sticla, astupaţi bine şi lăsaţi la macerat o lună. Se scoate cu atenţie doar partea limede. Acest oţet este ideal pentru salatele celor care nu au voie să mănânce ceapă crudă.
Puteţi obţine oţet aromatic şi picant, dacă adăugaţi în oţet boabe uşor strivite de ienibahar, piper şi o foaie de dafin. Se agită bine şi se lasă la macerat 2 luni. Este ideal pentru sosurile marinate.

Pentru gemuri şI compoturi reuşite
Dacă preparaţi compot de mere, înainte de a le curăţa, pregătiţi două vase cu apă. Un vas cu apă în care adăugaţi 1-2 linguri de oţet şi apă, după cantitatea de mere. De cum curăţaţi mărul, puneţi bucăţile în această apă şi lăsaţi-le 2 minute. Le scoateţi şi le puneţi în celălalt vas cu apă simplă, până terminaţi de curăţat toate merele şi le puteţi pune la foc.
Înainte de a pune în borcane compotul, adăugaţi un cub mic de unt, pentru un gust deosebit ce se păstrează în timp. Îl puteţi îndepărta strecurând prima parte a sucului peste un şerveţel absorbant. Merele dintr-un astfel de compot sunt ideale pentru a prepara creme pentru torturi şi prăjituri.
Pregătiţi un gem şi, din anumite motive, nu a ieşit suficient de consistent. Lăsaţi-l un minut să se răcească, turnaţi-l în borcane şi acoperiţi-l cu capace abia a doua zi. Între timp se va îngroşa.
Citeşte mai multe despre:   reteta otet aromat,   reteta compot

 

Ştiri din .ro




Mai multe titluri din categorie

Certificat energetic: preț, valabilitate și modalitate de obținere

Certificat energetic: preț, valabilitate și modalitate de obținere
Galerie Foto Una dintre căutările cele mai frecvente pe Google atunci când vine vorba despre certificatul de performanță energetică este "certificat energetic pret". Datorită interesului mare pentru acest subiect în...

Revoluție în presa română! Jurnalul răstoarnă piaţa de print

Revoluție în presa română! Jurnalul răstoarnă piaţa de print
Cotidianul naţional Jurnalul devine de luni, 25 ianuarie, singurul ziar de investigații jurnalistice de maxim interes din România. În fiecare săptămână, ai 100 de pagini de anchete spectaculoase și reportaje...

Crizantema: de la origine la semnificație

Crizantema: de la origine la semnificație
Crizantemele sunt, cu siguranță, unele dintre cele mai întâlnite flori atât în buchete cât și în aranjamente florale. Cunoscute în popor ca fiind ”reginele toamnei”, crizantemele sunt flori foarte...

Videochat: între prejudecată și adevăr

Videochat: între prejudecată și adevăr
Să recunoaștem că subiectul videochat nu este chiar cel mai dezbătut la noi în țară. Oamenii tind să fugă de discuții care ating această industrie, în principal din cauza lipsei de informații sau din cauza...

Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței

Aleg apartament decomandat sau semidecomandat? Care sunt principalele diferențe dintre cele două și cum influențează aceste aspecte prețul locuinței
Galerie Foto În cadrul noilor ansambluri rezidențiale, raportul suprafață-preț este foarte important. Confortul este un obiectiv-cheie urmărit de toți cei aflați în căutarea unei locuințe. Nu e de mirare, așadar,...

Top 7 mărci de cafea din București

Top 7 mărci de cafea din București
Căutați un furnizor sau vreți să vă aprovizionați acasă? Aflați care boabe sunt cele mai bune pentru espresso, americano și cappuccino Cafea pentru business – cafea acasă În caleidoscopul mărcilor...

De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică

De neratat! Jurnalul îţi oferă miercuri Ghidul complet al noilor contracte la energie electrică
Jurnalul de miercuri face lumină în cea mai apăsătoare problemă a românilor: noile contracte la energia electrică. Din cele 28 de pagini ale Ghidului care apare mâine afli în exclusivitate: - Cum să...

Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere, dar abia de acolo începe munca!”

Prezentatorul Burlacul, Răzvan Fodor: ”Cred în dragoste la prima vedere,  dar abia de acolo începe munca!”
Galerie Foto Cel de-al șaselea sezon Burlacul, ce va fi difuzat în curând, la Antena 1, îl va avea pe Răzvan Fodor în ipostaza de prezentator, dar și sfătuitor pentru Andi Constantin în călătoria sa. Căsătorit de 11...

Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile

Minunile din Carpați. Fortăreața care-și deapănă amintirile
Cetatea Făgărașului păstrează aproape neatinse episoade întregi din istoria românilor, care astăzi pot fi admirate și chiar atinse, după secole. A fost apreciată ca a doua dintre cele mai frumoase cetăți...

Turiștii israelieni vor reveni în România

Turiștii israelieni vor reveni în România
Reprezentanții agențiilor care fac incoming – aduc turiști străini în țara noastră – cer autorităților din România să facă toate demersurile necesare, în perioada următoare, pentru a se putea reveni la ...

In memoriam Ruxandra Garofeanu

In memoriam Ruxandra Garofeanu
Televiziunea Română regretă dispariţia realizatoarei tv şi criticului de artă Ruxandra Garofeanu şi îi aduce un respectuos omagiu difuzând o serie de producţii in memoriam.   Cunoscut om de...

UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)

UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (III)
Luni, 18 ianuarie, de la ora 17:00, continuă seria episoadelor evenimentului online realizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România - „Săptămâna Presei Românești. Pagini...

Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021

Australia rămâne închisă pentru străini pe tot parcursul anului 2021
Autoritățile australiene nu vor să deschidă granițele pentru turiștii străini în acest an, deși majoritatea statelor se află în plină campanie de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit secrretarului de stat...

Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1

Andi Constantin este Burlacul, în curând, la Antena 1
Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul, în curând, la Antena 1, îl va avea ca protagonist pe Andi Constantin. Multiplu campion la fitness și antreprenor, Andi este pregătit să plece în cea mai importantă...

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro

Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman lansează seria de episoade online Adela – Tot ce nu se vede pentru site-ul a1.ro
Imediat după premiera serialului Adela, difuzat aseară, de la 20:30, la Antena 1, site-ul a1.ro lansează un nou proiect on-line – emisiunea Adela - Tot ce nu se vede, prezentată de Cristina Ciobănaşu şi Vlad...
Serviciul de email marketing furnizat de