x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Moda in bucatarie - Marii bucatari vor uniforme personalizate

Moda in bucatarie - Marii bucatari vor uniforme personalizate

de Cristina Andreea Catana    |    20 Iun 2006   •   00:00
Moda in bucatarie - Marii bucatari vor uniforme personalizate

Chiar daca se afla in bucatarie, unde teoretic nu intra in contact cu clientul, bucatarii incearca sa se imbrace dupa ultimele tendinte ale modei.

Din dorinta de a-i ajuta, au aparut pe piata firme specializate care le pun maestrilor la dispozitie cataloage de unde se pot inspira. Un astfel de catalog cuprinde zeci de modele de uniforme, atat pentru bucatari, cat si pentru ospatari. Pe langa acestea, cataloagele mai cuprind si mostre de materiale.

MODERN. Birtalan Boroka, reprezentanta unei astfel de firme, ne spune ca "astazi, bucatarii vor sa aiba haine cu modele cat mai moderne, cu figuri geometrice". Primul lucru la care se uita bucatarii atunci cand isi aleg uniforma este materialul din care este facuta. Majoritatea alege bumbacul, pentru ca este cel mai practic. Apoi urmeaza culorile. In aceasta perioada se poarta foarte mult rosul, negrul si albastrul, iar maroul incepe sa intre si el pe piata. Sunt bucatari care aleg si combinatii de culori, cele mai apreciate fiind rosu cu negru sau alb cu negru. (Cristina Andreea Catana)

×
Subiecte în articol: gastronomie