"Jurnalul de Bucatarie" isi propune in acest numar sa fie foarte dulce si tandru. Si nimic nu poate sa mangaie simturile mai mult decat un tort fara blat, plin de fructe confiate. Se potriveste foarte bine cu postul. Este o reteta uitata poate de o gospodina, dar regasita si pusa la rang de cinste pentru ca este intr-adevar un tort al tandretei.
CRISTINA CATANA
PASTE
|
Desi ar fi nevoie de pagini nenumarate pentru a vorbi despre Renastere, despre Italia si despre traditiile culinare din aceasta patrie a artelor, noi vom incerca sa va destainuim cate ceva din amestecul de arome, savoare si culoare care exista in aceasta arta culinara italiana. Suntem siguri ca multe dintre ele va sunt familiare. Si, cum era si firesc, nu puteam sa nu vorbim despre pastele italienesti, atat de celebre in intreaga lume, care pot fi unice tocmai prin faptul ca sunt atat de diverse prin forma, culoare si arome. Si sa nu uitam despre branzeturi, despre pizza, despre vinuri⦠Si parca, oricat de mult am vrea sa cuprindem tot ceea ce inseamna gastronomie italiana, tot am mai omite ceva, pentru ca o asemenea vastitate este greu de cuprins.
|
Citește pe Antena3.ro