x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ne pregătim de masa de PAȘTI. Cum facem cea mai bună CIORBĂ DE MIEL

Ne pregătim de masa de PAȘTI. Cum facem cea mai bună CIORBĂ DE MIEL

19 Apr 2016   •   19:51
Ne pregătim de masa de PAȘTI. Cum facem cea mai bună CIORBĂ DE MIEL

Pentru această ciorbă vem nevoie de următoarele ingrediente:

un kg de carne de miel
4 legaturi de ceapa verde
doua legaturi de patrunjel
doua legaturi de leustean
o legatura de telina verde
doua oua
doi litri de bors
un morcov
sare, piper
    
Este indicat sa folositi capul, gatul, capul de miel, dar si picioarele si coada.

Carnea se spala si se curata. Intr-o oala se pun apa la fiert si un pic de sare. Cand apa clocoteste, se adauga carnea de miel. Cu o spumiera se ia spuma din cand in cand. Morcovul se curata si se adauga atunci cand carnea este aproape fiarta. Separat se pune borsul la fiert, iar dupa ce da in cateva clocote, se strecoara. Ouale se bat ca pentru omleta. Patrunjelul, leusteanul si telina verde se spala si se toaca marunt.

Cand carnea este fiarta, se adauga borsul si ceapa tocata marunt. Se mai lasa sa dea in doua-trei clocote si apoi se drege cu ou batut. Deasupra se presara verdeata proaspata tocata. Pentru a i se pastra aroma, este indicat sa se acopere oala cu un capac, pentru cateva minute, imediat dupa ce se stinge focul.

×
Subiecte în articol: ciorba de miel