x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar O echipă din România la Competiţia Internaţională Bucătarul de Aur al Balcanilor

O echipă din România la Competiţia Internaţională Bucătarul de Aur al Balcanilor

de Maria Belu    |    05 Apr 2011   •   11:17
O echipă din România la Competiţia Internaţională Bucătarul de Aur al Balcanilor

Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Asociaţia Naţională de Gastronomie va participa, în zilele de 11, 12 şi 13 aprilie, la Bucătarul de Aur al Balcanilor, concurs ce se va desfăşura la Belgrad. Din echipa României, care va merge la evenimentul organizat de Federaţia Culinară din Serbia în parteneriat cu World Association of Chefs Societies, vor face parte dr. Iulia Drăguţ, preşedinte ACEEA, Radu Zărnescu, coordonator delegaţie, Maria Ştefan, manager AEEA, maestrul Mărioara Vîrtop, membru fondator ANG, maestrul Nicolae Guştere, membru fondator ANG şi cheful Daniel Cheregi, membru fondator ANG. Chefii români vor participa la următoarele categorii ale competiţiei: Golden Balkan Chef şi black box (cutia neagră sau coşul secret), probe pe echipe, şi carving (sculptură în fructe şi legume), probă la care se va înscrie maestrul Mărioara Vîrtop. Echipa Asociaţiei Naţionale de Gastronomie, care va reprezenta România la Belgrad, s-a antrenat la Timişoara împreună cu împreună cu maestrul Alexandru Nagy şi speră într-un loc fruntaş pentru că "România se va confrunta cu multe echipe puternice din străinătate, mai ales cu echipele naţionale din ţările cu tradiţie în bucătăria mediteraneană”, a spus Radu Zărnescu, coordonator de proiect de la ACEEA.

×