x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar O familie cu tradiţie

O familie cu tradiţie

16 Mai 2007   •   00:00

Cornelius Crane Chase, cunoscut publicului ca Chevy Chase, s-a născut in New York in 1943 intr-o familie de mari artişti. Mai mult, Chevy este a 14-a generaţie de newyorkezi, primii reprezentanţi ai familiei venind din Scoţia in America in 1624.

Cornelius Crane Chase, cunoscut publicului ca Chevy Chase, s-a născut in New York in 1943 intr-o familie de mari artişti. Mai mult, Chevy este a 14-a generaţie de newyorkezi, primii reprezentanţi ai familiei venind din Scoţia in America in 1624. Din această cauză, tradiţiile erau respectate cu rigurozitate intr-o familie in care fiecare membru a avut un cuvănt de spus in viaţa socială, politică sau culturală a New York-ului de-a lungul celor patru secole.

Carieră printre amintiri

Toate acestea şi-au pus amprenta asupra lui Chevy Chase, cariera lui fiind una dintre cele mai prestigioase de la Hollywood. Atăt ca actor, dar şi ca scenarist a obţinut suficiente distincţii incăt să rămănă in istoria cinematografiei mondiale. Printre altele, a obţinut un Premiu Emmy şi a fost de două ori gazda Premiilor Oscar. Succesele profesionale nu au reuşit să şteargă din memoria actorului traumele suferite in copilărie: "Imi aduc mereu aminte despre cum se purtau cu mine. Nu-i voi ierta niciodată. Nu am reuşit s-o fac nici măcar inainte să moară, a fost prea greu pentru mine. Am crezut că in momentul in care o să văd sicriele coborăte in groapă o să-i pot ierta, dar nu am putut şi nu o să o fac", mărturiseşte Chevy Chase in volumul autobiografic "I’m Chevy Chase, and you are not" ("Eu sunt Chevy Chase şi tu nu eşti!").

Lasagna cu legume Chevy şi Jayni

Ingrediente: o cutie de lasagna cu marginile spiralate (450 g), 900 g broccoli tocat, două linguriţe de ulei de măsline, 4 dovlecei medii tocaţi, o ceapă medie tocată, doi căţei de usturoi presaţi, o conservă de roşii intregi (780 g), o jumătate de linguriţă de sare, 670 g de brănză ricotta, o linguriţă de oregano, 340 g brănză mozzarella, un borcan cu sos pentru spaghete (448 g), o jumătate de cană de parmezan ras.

Preparare: Se preincălzeşte cuptorul. Se pregăteşte lasagna (se fierbe pe jumătate). Se fierb broccoli timp de două minute. Se incinge uleiul de măsline şi se sotează dovleceii cu ceapa, usturoiul, broccoli fiert, roşiile şi sarea la foc mare, timp de cinci minute. Intr-un vas mare se amestecă brănza ricotta cu oregano şi mozarella rasă. Se incălzeşte sosul de spaghete. Intr-o tavă de copt se pune jumătate din cantitatea de sos. Se aşază un strat de lasagna, un strat de amestec de legume şi altul de brănză. Se repetă straturile, ultimul fiind de lasagna. Se toarnă restul de sos deasupra. Se coace timp de 45 de minute. (S.C)

×
Subiecte în articol: vedete chevy chevy chase