x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar O floare si o masa in oras pentru doamne

O floare si o masa in oras pentru doamne

27 Feb 2005   •   00:00

Pe langa traditionalul Martisor, pe langa un buchet de flori de primavara, doamnele simt nevoia si sa iasa in lume. O cina la restaurant, un meniu apetisant pot reprezenta solutia.

CRISTINA ANDREEA CATANA, VERONICA GUZUN

APRECIERE. Doamnele vor fi incantate de o seara la restaurant de 1 Martie
Doamnele au posibilitatea sa petreaca prima zi de primavara in localuri in care alta data nici nu ar fi indraznit sa viseze, iar domnii au posibilitatea sa isi transformele consoartele in niste printese. Macar pentru cateva ore. La Restaurant "Casa Vernescu", cu 777.000 de lei, un cuplu poate degusta mancarurile sofisticate ale lui Joseph Hadad. Pe masa lor se vor afla cornete de somon afumat cu mousse de salau, sos de sofran si icre de Manciuria. Felul de baza va fi piept de pui cu fistic la cuptor servit cu spanac, iar la desert papilele gustative ale norocoaselor se vor delecta cu foi de ananas, umplute cu fructe de padure cu dantela de migdale si inghetata de vanilie. Decorul va fi completat de un violonist care va canta melodii cu dedicatie speciala de la domni pentru doamne.

BOIERESTE. Inceputul primaverii este sarbatorit ca la carte si la Casa Jaristea. "Este o traditie sa organizam petreceri la fiecare sarbatoare romaneasca", ne-a declarat Laura Nicolau, patroana restaurantului. Salonul va fi impodobit cu cu snururi alb-rosii, va canta un taraf de curte domneasca, vom avea oaspeti din Sankt Petersburg, lumea va dansa si se va distra boiereste. Surpriza serii va fi un variete organizat special cu aceasta ocazie. In seara de 1 martie, prin spectacolul organizat la Casa Jaristea, se va scrie cronica veche a Bucurestiului. "Nu am pregatit un meniu special, pentru ca stomacul este filozof si ii vom oferi ocazia sa aleaga dintre cele 240 de feluri de mancare pe care le avem in fiecare zi in restaurant", a incheiat Laura Nicolau.

×
Subiecte în articol: gastronomie