Dupa atatea preparate din carne de porc, este nevoie de o cura de bucate mediteraneene. Calin Mihai ne aduce dinainte cateva dintre tainele acesteia.
Recomandarea saptamanii
Dupa atatea preparate din carne de porc, este nevoie de o cura de bucate mediteraneene. Calin Mihai ne aduce dinainte cateva dintre tainele acesteia.
Ce deserturi sunt specifice bucatariei italiene? Tiramisu este cel mai cunoscut dintre deserturi. Apoi mai este pannacotta - cu crema de ciocolata sau cu fructe de padure - , supa de fructe de padure - care este o pasta de fructe de padure, indulcita cu zahar pudra, bucati de fructe de padure si inghetata de vanilie. De asemenea, specifice sunt sortimentele de inghetata, salate de fructe.
Care sunt aperitivele italienesti pe care romanii le prefera? Cel mai des, clientii romani comanda salate - de andive sau asortate cu mai multe legume - si bruschete. Antreurile reci, cum ar fi carpaccio (muschi de vitel cu zeama de lamaie) sau salamurile italienesti sunt si ele printre preferatele romanilor.
Paste si sosuri. In cazul in care suntem acasa si vrem sa preparam rapid niste paste, cu ce ne recomandati sa le combinam? Cele mai importante sosuri care se adauga pastelor sunt cel de smantana si cel de rosii. Cel dintai se foloseste in cazul in care ingredientele de baza cu care vrem sa combinam pastele sunt branzeturile. Sosul de rosii este folosit preponderent atunci cand folosim carne sau produse din carne pentru a asezona pastele.
Citește pe Antena3.ro
Farfalle cu crevete si sos de usturoi
|
Ingrediente: 100 g farfalle, doua crevete, 70-100 g dovlecei, usturoi, sare, piper, smantana dulce 20% grasime, vin alb, patrunjel.
|
Taina bucatarului
|
Preparatele italienesti sunt gustoase datorita asocierilor inedite de ingrediente, iar pastele carora li se adauga crevete sunt foarte rafinate.
|