x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar O iarna italiana in bucate

O iarna italiana in bucate

de Cristina Andreea Calin    |    17 Ian 2007   •   00:00
O iarna italiana in bucate

Dupa atatea preparate din carne de porc, este nevoie de o cura de bucate mediteraneene. Calin Mihai ne aduce dinainte cateva dintre tainele acesteia.

Recomandarea saptamanii

Dupa atatea preparate din carne de porc, este nevoie de o cura de bucate mediteraneene. Calin Mihai ne aduce dinainte cateva dintre tainele acesteia.

Ce deserturi sunt specifice bucatariei italiene? Tiramisu este cel mai cunoscut dintre deserturi. Apoi mai este pannacotta - cu crema de ciocolata sau cu fructe de padure - , supa de fructe de padure - care este o pasta de fructe de padure, indulcita cu zahar pudra, bucati de fructe de padure si inghetata de vanilie. De asemenea, specifice sunt sortimentele de inghetata, salate de fructe.

Care sunt aperitivele italienesti pe care romanii le prefera? Cel mai des, clientii romani comanda salate - de andive sau asortate cu mai multe legume - si bruschete. Antreurile reci, cum ar fi carpaccio (muschi de vitel cu zeama de lamaie) sau salamurile italienesti sunt si ele printre preferatele romanilor.

Paste si sosuri. In cazul in care suntem acasa si vrem sa preparam rapid niste paste, cu ce ne recomandati sa le combinam? Cele mai importante sosuri care se adauga pastelor sunt cel de smantana si cel de rosii. Cel dintai se foloseste in cazul in care ingredientele de baza cu care vrem sa combinam pastele sunt branzeturile. Sosul de rosii este folosit preponderent atunci cand folosim carne sau produse din carne pentru a asezona pastele.

Care sunt bauturile preferate ale italienilor? O sa vi se para surprinzator, dar clientii italieni care ne calca pragul prefera sa consume vinurile romanesti. De asemenea, mai cer bere si bauturi digestive la sfarsitul mesei. In general, acestia obisnuiesc sa potriveasca bauturile cu preparatele pe care le consuma si sa respecte ordinea lor la masa.

Preparatele din bucataria italieneasca sunt potrivite dupa festinurile culinare de Sarbatori? Da, sunt foarte potrivite. Bucataria italieneasca are avantajul de a avea la baza ingrediente foarte usoare, naturale si condimente racoritoare. Preparatele nu se gatesc foarte greu si nici nu sunt foarte greu de digerat. De aceea, bucataria italieneasca este potrivita celor care tin la silueta.
Farfalle cu crevete si sos de usturoi

Ingrediente: 100 g farfalle, doua crevete, 70-100 g dovlecei, usturoi, sare, piper, smantana dulce 20% grasime, vin alb, patrunjel.

Preparare: Crevetele se trag la tigaie cu ulei de masline, macerate in ulei si in usturoi. Dovleceii se taie julien si, cand sunt crevetele gata pe jumatate, se pun in tigaie. Apoi sosul se schimba cu vin alb si se mai lasa putin. Se pun smantana, pasta de usturoi si patrunjelul tocat marunt. Se fierb pastele, apoi se pun peste sos si se mai lasa la fiert cat sa se intrepatrunda aromele. Se aranjeaza pe farfurie.
Taina bucatarului
Preparatele italienesti sunt gustoase datorita asocierilor inedite de ingrediente, iar pastele carora li se adauga crevete sunt foarte rafinate.
×