x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Oamenii de știință au găsit ingredientul secret pentru cel mai intens espresso

Oamenii de știință au găsit ingredientul secret pentru cel mai intens espresso

de Redacția Jurnalul    |    08 Dec 2023   •   10:15
Oamenii de știință au găsit ingredientul secret pentru cel mai intens espresso
Sursa foto: Hepta

Specialiștii au găsit ingredientul secret pentru cel mai intens espresso.

Adăugarea unei cantități mici de apă la boabele de cafea înainte de a fi măcinate va avea ca rezultat un espresso mai consistent și mai gustos.

În timpul măcinarii, frecarea dintre boabele de cafea generează electricitate, care face ca particulele să se aglomereze și să se lipească de râșniță, potrivit news.yahoo.com, citat  de antena3CNN.

Însă mai multă umiditate reduce cantitatea de electricitate produsă, ceea ce înseamnă că aromele devin mult mai puternice.

"Umiditatea, fie că este umiditatea reziduală din interiorul cafelei prăjite sau umiditatea externă adăugată în timpul măcinarii, este ceea ce dictează cantitatea de sarcină care se formează în timpul măcinării.

Apa nu numai că reduce electricitatea statică, dar poate avea și un impact major asupra intensității băuturii și, potențial, asupra capacității de a accesa concentrații mai mari de arome", spune Christopher Hendon, profesor de chimie.

Cercetătorii spun că atunci când boabele au fost măcinate cu un strop de apă, a rezultat un timp de extracție mai lung, iar preparatul a devenit mai puternic, în comparație cu aceleași boabe, măcinate fără apă.

×
Subiecte în articol: espresso apă