x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Omletă la cuptor, pentru zilele când nu avem timp să gătim

Omletă la cuptor, pentru zilele când nu avem timp să gătim

05 Feb 2016   •   15:55
Omletă la cuptor, pentru zilele când nu avem timp să gătim

Ouăle sunt foarte versatile şi uşor de gătit, le putem face în fel şi chip. De la cele mai complicate reţete (de ex. ouăle Benedict) până la simpul ou fiert, acest aliment este plin de nutrienţi şi vitamine benefice pentru sănătatea oamenilor.

De curând a picat şi mitul conform căruia ouăle ar conţine colesterol rău, aşa că, iată o reţetă simplă de omletă dar făcută puţin atlfel decât de obicei.

Pentru omleta la cuptor avem nevoie de următoarele ingrediente:

1 linguriţă cu unt
9 ouă mari
150 ml de smântână fermentată
150 ml de lapte
2 cepe verzi tocate mărunt
100 g de brânză ceddar rasă
sare după gust

In fond se pot adăuga şi alte ingrediente în funcţie de gusturile şi cheful fiecăruia., de pildă, ciuperci, şuncă, spanac, etc.

Încălzim cuptorul la 175 de grade Celsius. Ungem un vas de copt cu unt.

Batem ouăle, adăugăm smântâna, laptele, sarea şi mixăm până totul este bine amestecat. Adăugăm ceapa verde mai amestecăm un pic supă care turnăm totul în vasul de copt.

Coacem omleta timp de 25 - 30 minute. Adăugăm brânza rasă şi mai lăsăm la cuptor până ce caşcavalul s-a topit, apoximativ, 2-3 minute.

Se poate mânca asezonată cu orice fel de salată vă place şi cu pâine proaspătă, unsă cu unt.


 

×
Subiecte în articol: omleta