x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ospitalitate americană

Ospitalitate americană

04 Iul 2007   •   00:00

Personalul restaurantului, educat in spirit american, este prietenos faţă de oricine doreşte să păşească inăuntru.

Personalul restaurantului, educat in spirit american, este prietenos faţă de oricine doreşte să păşească inăuntru. Atrag atenţia patinele, şeile şi pălăriile de cowboy, bătele şi mănuşile de baseball, toate agăţate pe pereţii restaurantului. Acestea toate, pe ritmuri de country, rock sau jazz, incearcă să te transporte incă de la inceput in atmosfera specifică ţării tuturor posibilităţilor. El-Badwi Ali este directorul restaurantului. A venit in Romănia in 1998, fiind de origine libanez. Restaurantul cu specific american a fost deschis in Bucureşti in anul 2001, la propunerea sa. El-Badwi Ali a lucrat ca bucătar in Statele Unite ale Americii, intr-un restaurant Ruby Tuesday.

Cărei categorii sociale ii este destinat restaurantul? Ruby Tuesday este un restaurant de tip "casual dinning", pentru clasa medie. Nu e nici pentru high class, dar nu e nici un simplu fast-food. La noi vin şi familiile să mănănce, dar şi oamenii de afaceri. La inaugurarea restaurantului a fost prezent şi fostul ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, Michael Guest. Prin ce se remarcă bucătăria americană? Bucătăria americană este un mix. A preluat căte ceva de la mai multe popoare şi şi-a creat astfel bucătăria proprie. Totuşi, specific american rămăn burgerii, aripioarele şi sosul barbeque, preparate pe care clienţii le pot comanda şi la noi in restaurant. Specificaţi căteva preparate pe care le pot degusta clienţii care intră in acest restaurant. Pot savura diverse aperitive printre care Chicken Quesadilla, Southwestern Spring Rolls sau Spicy Buffalo Wings. Avem apoi burgeri cu carne de vită sau diferite preparate din pui, printre care: Backed Chicken Parmesan Pasta, Chicken Portobello, Chicken Fresco şi multe altele. Specific restaurantului nostru este Premium Baby Back Ribs, adică o costiţă de porc deosebit preparată.

New Orleans Seafood


Reţetele preparatelor sunt primite direct din America şi sunt secrete, a precizat directorul restaurantului. Aşa că am primit doar ingredientele. Pentru pregătirea acestui preparat avem nevoie de: file de peşte oceanic, numit Telapia, căţiva creveţi, orez cu bobul lung de cea mai bună calitate, broccoli (considerat specific american), ceapă prăjită cu brănză, o bucată de chiflă rumenită şi lămăie. Pe un platou se aşază peştele gătit pane, orezul preparat cu legume şi presărat cu brănză, creveţii aşezaţi pe un sos alb şi căţiva broccoli fierţi la abur.

Taina bucătarului


El-Badwi Ali ţine foarte mult la calitatea materiei prime. Cu căt materia primă este mai bună, cu atăt produsul rezultat va fi mai gustos.

×
Subiecte în articol: recomandarea saptamanii