x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ostropel de mistreț (rețetă vânătorească)

Ostropel de mistreț (rețetă vânătorească)

03 Iul 2018   •   03:38
Ostropel de mistreț (rețetă vânătorească)

"Lumea vanatorilor" e un teritoriu inchis, nepermis "necunoscatorilor". O lume paralela, cu tainele si regulile ei. Bucataria vanatoreasca insa e... fabuloasa!

Un ostropel de mistret e fara indoiala cea mai frumoasa experienta culinara la care mi-a fost dat sa asist. Sa asist, doar, caci "novicilor" nu le e permis decat sa priveasca. Si, evident, apoi, sa se infrupte din bunatati!

Facerea unei asemenea mancari se intinde pe doua zile. Mai intai se pune carnea la marinat. O bucata zdravana de pulpa de mistret, de vreo doua kilograme, se portioneaza cu grija si se asaza intr-o oala de pamant. Apoi se pregateste sosul marinat - ori "baitul", cum i se mai spune. Doua cepe tari, taiate "pestisori". Un morcov, la randu-i taiat in rondele. Telina - felii. Cimbrisor salbatic, cu floare liliachie si straniu miros mentolat. Sa aromeze sosul. Si tot pentru asta: rozmarin, cu parfum tare. O foaie de dafin. Si peste toate, trei pahare mari de vin rosu si unul de coniac.

Vanatorii incercati.............

Citește mai departe detaliile acestei savuroase RETETE ROMANESTI

×